Un criminal român l-a „dus“ pe Dumnezeu la tribunal. Motive bizare care au dus la procese

Un criminal român l-a „dus“ pe Dumnezeu la tribunal. Motive bizare care au dus la procese

Motive bizare de judecată ale oamenilor: spre amuzamentul sau oroarea judecătorilor? FOTO cryptocoinsnews.com

De la procese intentate agenţiilor matrimoniale cu daune de 1.000 de lire pentru doi ani de „experienţe umilitoare” până la a-L da în judecată pe Dumnezeu pentru nerespectarea promisiunilor de la botez, aflăm, în mod surprinzător şi amuzant, tot mai multe despre oameni şi despre inventivitatea lor la Curtea de Judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
O agenţie matrimonială din Statele Unite a fost nevoită să plătească daune în valoare de 1.000 de lire după ce Dan Horton, un client pe care norocol în amor la ocolit, a dat agenţia în judecată după ce, vreme de doi ani, a „îndurat” numeroase „experienţe umilitoare” cu femei „nesatisfăcătoare”. Totuşi, nu acesta este cel mai şocant şi bizar caz de judecată. Unii ajung să se judece chiar şi cu Atotputernicul.

1. În 1994, o femeie în vârstă de 79 de ani din America care şi-a vărsat cafeaua de la McDonald's în poală, suferind arsuri de gradul trei, a fost la un pas de a primi despăgubiri în valoare de  3 milioane de dolari. Femeia se aflăa într-o maşină în mişcare, dar reprezentanţii McDonald's au recunoscut că serveau cafea cu temperaturi de până la 88 de grade Celsius – cu mult peste normal. Valoarea despăgubirilor a fost, mai apoi, redusă.
 
2. Cathy McGowan, în vârstă de 26 de ani, s-a bucurat nespus în momentu în care a auzit, la radio, că a câştigat un Renault Clio, însă când a mers să-şi ridice premiul, aceasta a fost dezamăgită de maşina pe care o câştigase de fapt – un model mai vechi al mărcii Renault. Aceasta a dat în judecată staţia radio şi a câştigat 8.000 de lire, valoarea maşinii pe care a crezut că a câştigat-o.
 
3. Criminalul român Pavel Mircea a încercat să îl dea în judecată pe Dumnezeu în 2005, susţinând că Atotştiitorul nu „s-a ţinut” de promisiunea pe care i-a făcut-o la botez. 

  „Trebuia să mă protejeze de toate cele rele, dar, în schimb, m-a dat Satanei, care m-a îndemnat să ucid”, a spus acesta. 

Mircea, în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă, a mai adăugat că Dumnezeu „s-a bucurat” de rugile şi ofrandele sale fără a-i oferi nimic în schimb. Acesta a cerut să-i fie rambursaţi toţi banii pe care i-a cheltuit în scopuri religioase, însă cazul său a fost respins pe motiv că Dumnezeu nu este o persoană în ochii legii şi că nu are o adresă pe care ar putea primi citaţia judecătorească.

4. Un gropar a primit daune în valoare de 65.000  de lire după ce a căzut în groapa pe care o săpase. Acesta s-a rănit la genunchi în cădere, iar Consiliul Judecătoresc din Birmingham, Regatul Unit, i-a dat dreptate, mediul de lucru fiind unul „periculos”. 
 
 
5. Un vizitator al spitalului Aintree University din Liverpool a primit aproape 16.000 de lire după ce a dat în judecată spitalul, în incinta căruia a căzut după ce a alunecat pe maioneza de pe podea. 
 

6. O artistă londoneză a primit 20.000 de lire despăgubire după ce a alunecat pe găinaţul unui porumbel, sub podul Battersea. Lois Matcham, în vârstă de 64 de ani, care şi-a rupt mâna în urma căderii, a declarat că nu este singura care a avut de suferit din cauza găinaţului de porumbel.

7. În 2005, o braziliancă şi-a dat în judecată partenerul din cauză că acesta nu a reuşit să-i ofere orgasme. Femeia de 31 de ani a susţinut că partenerul său, în vârstă de 38 de ani, o neglija şi refuza să mai continue actul sexual după ce ajungea la orgasm. Cazul său a fost respins.
 
 
8. Americanul Richard Overton a dat în judecată, în 1991, producătorii berii Budweiser pentru reclamă falsă, pe motivul că în viaţa sa nu au apărut femei atractive, precum prezente în reclamă. Tatăl a trei copii, bărbatul a cerut despăgubiri în valoare de 6.500 de lire din partea berăriei Anheuser-Busch pentru dezamăgirea emoţională şi pierdea financiară pe care a suferit-o după ce berea nu a reuşit să-i aducă succesul sperat cu sexul opus. Cazul său a fost respins.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: