Un bancher foarte bogat a renunţat la tot ce avea şi s-a mutat pe o insulă izolată din Asia. Cum trăieşte acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jon a decis să renunţe la viaţa luxoasă pe care o ducea în Londra/FOTO Daily Mail/Channel 5
Jon a decis să renunţe la viaţa luxoasă pe care o ducea în Londra/FOTO Daily Mail/Channel 5

Un bancher britanic, care câştiga aproximativ 100.000 de euro pe an, a decis să renunţe la viaţa de lux pe care o ducea şi să se mute pe o insulă izolată din Asia.

Jon Watchinson locuia într-un apartament luxos din Londra şi datorită meseriei sale de bancher ducea o viaţă la care mulţi oameni doar visează. La doar 27 de ani însă, el s-a săturat de agitaţia oraşului şi a decis să renunţe la tot ce avea. A cumpărat un bilet dus spre Bangkok şi s-a stabilit pe mica insulă Don Det de pe râul Mekong din Laos, scrie Daily Mail.

De atunci, el duce o viaţă foarte simplă, trăind într-o colibă din bambus pe care şi-a construit-o singur şi mâncând numai ce reuşeşte să vâneze sau să pescuiască. De 4 ani, de când s-a mutat aici, Jon trăieşte fără acces la tehnologie şi se spală în apa râului. Nu regretă decizia luată, pentru că aici se simte cu adevărat fericit. Îi este dor însă de prietenii şi familia care au rămas la Londra, mărturiseşte bărbatul.

El spune că a început să lucreze în domeniul bancar de la 19 ani şi deşi şi-a făcut repede o carieră în domeniu, se simţea tot mai stresat şi nefericit, ca prins într-o cuşcă de şoareci în agitaţia din Londra.

izolat pe o insula

„Mă urcam în metrou şi mă uitam la acele fantome cenuşii care nu mai aveau nicio dorinţă de a trăi. Ştiam că trebuie să schimb ceva. Momentul decisiv a venit într-o zi când m-am uitat la toţi colegii mei, care scriau de zor la calculatoare. Nu produceam nimic concret. Noi doar trimiteam e-mailuri, nu făceam nimic important. Mă gândeam că niciodată nu făcusem nimic concret, care să poată fi atins şi am decis că asta trebuie să fac”, îşi aminteşte Jon.

Astfel, şi-a dat demisia, a vândut tot ce avea şi a început să călătorească. A ales să rămână pe insula Don Det, unde mai trăiesc numai 400 de oameni. Aici, pe lângă frumuseţea sălbatică a naturii, el a descoperit căldura şi prietenia localnicilor, care l-au ajutat mereu. Acum, el cheltuieşte doar 20 de dolari pe lună, pentru electricitate, care este esenţială pentru supravieţuire, spune Jon. Fără un ventilator şi frigider, cu greu ar putea să reziste, din cauza căldurii şi umezelii.

Jon spune că duce o viaţă grea aici, dar că îşi doreşte o parteneră. Trebuie să fie însă o femeie care să accepte acest stil de viaţă şi care să vrea să se mărite cu el, pentru că o relaţie în afara căsătoriei nu este acceptabilă aici.

Povestea lui va fi prezentată într-un film documentar realizat de postul Channel 5.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite