Un american, condamnat la închisoare pe viaţă la vârsta de 15 ani, a fost eliberat după 68 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Ligon a fost eliberat după 68 de ani petrecuţi în închisoare / FOTO PA DOC
Joe Ligon a fost eliberat după 68 de ani petrecuţi în închisoare / FOTO PA DOC

Joe Ligon, condamnat la închisoare pe viaţă în Statele Unite la vârstă de 15 ani, a fost eliberat după aproape şapte decenii petrecute în spatele gratiilor. În vârstă de 83 de ani, bărbatul a experimentat un adevărat şoc atunci când a luat contact cu lumea în libertate.

Ligon a fost încarcerat în 1953 pentru crimă, după o serie de jafuri şi atacuri care au lăsat şase oameni răniţi şi doi morţi. A recunoscut că a luat parte la acţiuni, împreună cu alte patru persoane, toate adolescente, dar a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă, un lucru pe care îl susţine până în ziua de astăzi.

Bărbatul, acum în vârstă de 83 de ani, spune că adaptarea este foarte grea, pentru că nimic nu mai e cum era acum şapte decenii, când a ajuns la închisoare. De altfel, acum 4 ani, Ligon a refuzat să fie eliberat.

„Comisia care se ocupă cu eliberările l-ar fi eliberat cu condiţia de a fi sub supravegherea lor pentru tot restul vieţii. A ales să nu fie eliberat cu această condiţie”, a spus avocatul lui Ligon pentru CNN.

„Vreau să le fac pe plac oamenilor şi să-i ajut aşa cum mă ajută şi ei pe mine”, a spus Ligon, declarându-se uimit de clădirile înalte din Philadelphia şi cât de mult s-a schimbat oraşul faţă de cum îl ştia el la începutul anilor 1950.

Întrebat cum se simte să fie din nou liber, Ligon a răspuns scurt: „E minunat. Minunat”.

Joe Ligon este deţinutul care a ispăşit cea mai mare pedeapsă juvenilă din Statele Unite.Bărbatul beneficiază de sprijinul unei organizaţii, care îl ajută să se reintegreze şi să se obişnuiască cu noua societate. Responsabilii din organizaţie încearcă să-l expună treptat noutăţilor, pentru ca bărbatul să nu fie copleşit emoţional.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite