Ucenicul-tenor şi-a spart capul de nouă ori

Ucenicul-tenor şi-a spart capul de nouă ori

Cristian Gomboşanu cântând operă pe malul râului Olăneşti

Tenorul cu pierderi de memorie Cristian Gomboşanu (26 de ani) a participat la emisiunea „Românii au talent“, unde a impresionat juriul şi publicul. Tânărul cu voce de tenor doarme la sfârşit de săptămână în sediul Teatrului Ariel, unde este „om bun la toate“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citiţi şi: Imitatorii, izgoniţi de la „Românii au talent"

ASCULTĂ AICI vocea incredibilă a tânărului Cristian Gomboşanu

Cristian Gomboşanu s-a prezentat în faţa juriului de la „Românii au talent" cu foile în mână. Faptul că şi-a aruncat privirea pe versurile melodiei l-a costat, primind „Nu" din partea lui Andi Moisescu. Andra şi Mihai Petre l-au trimis în semifinală, iar Moisescu şi-a cerut scuze ulterior, pe blogul personal, pentru alegerea sa. Gomboşanu a explicat abia în culise că suferă de pierderi de memorie din cauza problemelor pe care le are acasă.

„Dramele pe care le-am trăit în familie, cu mama, cu tata, cu fratele, m-au afectat foarte mult. Din clasa a VIII-a am început să am probleme de memorie. Şi viaţa pe şantier m-a afectat foarte mult. Am încercat cu pastile, injecţii, am fost la diferiţi medici. Niciunul nu a pus un diagnostic foarte precis. Toţi pun problema mea pe seama şocurilor primite în viaţă", a mărturisit Cristian Gomboşanu pentru „Adevărul".

A muncit de mic

Mama tânărului îşi aminteşte cum Cristian a fost de mic un copil „agitat". „Şi-a spartcapul de nouă ori şi tot de atâtea ori a trebuit să fie internat în spital. Singurele lucruri care îl linişteau erau emisiunile de la televizor în limbi străine, care-l captivau", povesteşte Elena. Cristian a fost singurul sprijin al familiei sale, greu încercată de soartă.

„Am avut patru copii, dintre care Mihai s-a născut cu un handicap sever. Când eu eram la pat şi trebuia să-mi taie piciorul, soţul a făcut un preinfarct şi Mihai avea nevoie de ajutor, Cristi a întrerupt şcoala şi a plecat în căutarea unui loc de muncă, să ne ajute", povesteşte mama sa. Cristian a renunţat la studii în clasa a VIII-a şi s-a angajat  pe şantierele din Timişoara.  Din aprilie 2009 s-a stabilit la Râmnicu Vâlcea, cu gândul să se afirme în muzică. „Acum urmez cursurile Grupului Nicolae Pleşoianu, din Râmnicu Vâlcea. Sunt în clasa a X-a la seral şi sunt elev în anul II la Şcoala Populară de Artă, la canto clasic, la clasa profesoarei Camelia Clavac. Oamenilor de suflet care m-au ajutat le port adânc respect", se destăinuie Gomboşanu.

Naveta cu bicicleta

Tânărul face zilnic naveta cu bicicleta către Liceul General Magheru. „De vineri până luni, cantina şi internatul se închid, iar eu dorm la Teatrul Ariel, unde sunt omul bun la toate. Fac figuraţie, actorie, realizez compoziţii, ilustraţii muzicale", povesteşte Cristian. Părinţii lui locuiesc acum în satul Ghilad, din judeţul Timiş, locul de unde a plecat o altă voce de excepţie: Costel Busuioc.

„Visul meu este să ajung un mare tenor, să cânt pe marile scene ale lumii, la Scala din Milano sau Manhattan. Prima dată l-am văzut pe Pavarotti la televizor şi, din curiozitate, am încercat să-l imit. Am văzut că am ceva talent, aşa că am decis să merg pe acest drum", îşi aminteşte Cristian Gomboşanu.

Vocea sa excepţională a fost descoperită la vârsta de 16 ani, de o soră de-a mamei, cântăreaţă la Opera din Bucureşti. „Mama are o ureche muzicală foarte bună, tata are o voce extraordinară. Acum am aliaţi chitara, orga şi pianul", explică tânărul. Acesta mai povesteşte că, după apariţia la televizor, a câştigat şi primii bani de pe urma vocii sale. „M-au invitat la un concurs de karaoke în Râmnicu Vâlcea şi le-a plăcut atât de mult vocea mea încât mi-au dat şi bani. După concurs, am mers să servesc masa la un restaurant din oraş. Când să-mi facă nota de plată, patronul mi-a spus că meniul este servit din partea casei pentru că i-a plăcut foarte mult cum cânt, iar oamenii din sală au venit să le dau autografe", şi-a amintit cu plăcere Cristian.

"Dramele pe care le‑am trăit în familie, cu mama, cu tata, cu fratele, m-au afectat foarte mult. Din clasa a VIII-a am început să am problemede memorie"

Cristian Gomboşanu
participant „Românii au talent"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările