Trucuri simple pentru a avea energie pe durata întregii zile

Trucuri simple pentru a avea energie pe durata întregii zile

Dacă vrei să ai parte de mai multă energie pe durata zilei poţi folosi o serie de trucuri FOTO Arhivă

Corpul uman e o măşinărie care are nevoie de energie pentru a funcţiona la capacitate maximă. Dacă te simţi obosit poţi folosi o serie de trucuri la îndemână prin care să te simţi energizat.

Energie odată la 3 ore

Transformarea alimentelor mâncate în enegie durează 3 ore. Din acest motiv trebuie să îţi „configurezi“ mesele în porţii mici şi regulate. „Asigură că ai un mix de grăsimi, proteine, fibre, dar şi ceva dulce. O masă bună conţine orez şi legume, iar pentru desert poţi avea iaurt“, spune Sian Porter, dietetician, citată de topbuzz.com

Sporeşte energia

Odată ce alimentele ajung în stomac sunt transformate în energia necesară îndepliniri activităţilor zilnice. Adică proteinele sunt transformate în aminoacizi, carbohidraţii în zaharuri şi grăsimile în acizi graşi. Pentru a spori cantitatea de energie, dieteticianul Sian Porter recomandă să mâncăm alimente cu proteine scăzute, cum ar fi carne de pui pe grătar.

Trucuri utile

Alimentele pe care le consumi sunt transformate în glicerol de către ficat, care devine glucoză în sânge, adică combustibil pentru corp în forma lui pură. „Acest combustibil este absorbit imediat de celule pentru a ne furniza energia de care avem nevoie“, arată dieteticianul. Pentru a spori energia poţi să consumi băuturi energiante pentru sportivi, jeleu sau gem cu pâine albă.

Bicicleta ajută

În interiorul celulelor corpului sunt mici „motoare“, numite mitocondrii, care folosesc glucoza pentru a produce adenozintrifosfat şi creatină, cu care celulele funcţionează. Mitocondriile se pot deteriora în timă, dar le poţi menţine „în formă“ dacă, de exemplu, mergi cu bicicleta timp de 90 de minute, trei zile pe săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: