Trucuri prin care să fii respectat: de ce e bine să fii optimist şi să-ţi respecţi principiile, dar să fii cel ma bun şi să rămâi umil

Trucuri prin care să fii respectat: de ce e bine să fii
optimist şi să-ţi respecţi principiile, dar să fii cel ma bun şi să rămâi umil

Trucuri prin care să fii respectat. FOTO The Huffington Post

Respectul este un aspect care contribuie la stima de sine şi la buna dispoziţie a persoanei. Totodată, respectul motivează şi generează acelaşi sentiment celor din jur. Dar când nu eşti respectat ar trebui să cunoşti o serie de trucuri prin care să te simţi bine în relaţia cu cei din jur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cine nu vrea să se simtă mai respectat? Foarte mulţi oameni renunţă la locurile lor de muncă pentru că sunt de părere că angajatorii lor nu îi respectă şi nu le respectă eforturile. Alţii, în schimb, nici acum nu au primit mărire de salariu sau promovarea, în ciuda cererilor şi ameninţărilor. Respectul ar trebui să fie o chestiune pe care oricine ar trebui să o aibă şi să tindă către ea, atât în medii formale, cât şi în cele informale. Mai jos, un top alcătuit de „Top Buzz“ cu sfaturi prin care să ai parte de mai mult respect din partea celor din jur.

Oferă respect ca să fii respectat

Este de la sine înţeles că cei care nu primesc respectul cuvenit nici nu vor oferi respect celor cu care interacţionează. Foarte mulţi au tendinţa de a repeta acţiunile altora, exitând şanse mari ca atunci când nu îţi respecţi aproapele să nu primeşti respect. Arată respect prin felul în care vorbeşti despre alte persoane şi, mai ales, arată respect celor cu păreri diferite de ale tale. Nu lăsa emoţiile să te acapareze pentru că în acest fel îţi vei pierde respectul de sine.

Menţine limitele 

Oamenii respectă oamenii care au principii. Poate că uneori simţi că trebuie să renunţi la principiile tale pentru a te potrivi într-un context şi pentru a primi respect, dar nu e cazul. Poate că astfel vei fi plăcut mai mult, dar când vei fi văzut ca renunţând la principiile în care crezi îţi vei pierde respectul, iar cei din jur nu te vor mai respecta la rândul lor. Stabileşte limite şi principii prin care să îţi oferi un avantaj în ochii celor din jur.

Fii mai înalt, la propriu şi la figurat

Studiile au arătat că oamenii mai înalţi sunt mai bine plătiţi şi sunt mult mai respectaţi de către cei din jur. Există multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Deşi a obţine câţiva centimetri în plus pare imposibil există metode prin care să poţi să faci asta. Fie că o faci prin exerciţii, fie prin schimbarea garderobei, aceste schimbări îi determină pe cei din jur să te privească cu alţi ochi, ceea ce produce o diferenţă.

Optimism

Foarte mulţi oameni au o viziune negativă şi pesimistă asupra lumii, văzând în mod constant un dezavantaj în orice situaţie. Nu doar că e greu să te înţelegi cu astfel de oameni, dar devine greu să fie respectaţi. Oamenii optimişti văd binele în orice şi îi ajută şi pe cei din jur să vad la fel.

Fii cel mai bun

Nu trebuie să fii cel mai bun în orice, ci cel mai bun pe ceea ce faci. Nu lăsa mediocritatea să-ţi conducă viaţa. Indiferent că vorbim de un hobby, un loc de muncă, un joc video alege ce îţi place şi fii cel mai bun pe acea parte. Oamenii îi respectă pe cei cu aptitudini şi abilităţi, dar pentru asta ai nevoie de disciplină. Odată ce eşti cel mai bun pe ce faci rămâi umil, altfel oamenii vor crede că nu eşti demn de statutul dobândit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: