Trucuri psihologice pentru citirea gândurilor interlocutorului, explicate de un expert australian

Trucuri psihologice pentru citirea gândurilor interlocutorului,
explicate de un expert australian

Trucuri psihologice pentru citirea gândurilor interlocutorului.FOTO liputan6.com

Scurta închidere a ochilor în timpul conversaţiei, acoperirea gurii cu mâna sau atingerea bărbiei sunt gesturi ce vorbesc de la sine despre emoţiile unei persoane. Un expert australian în limbajul corpului explică modul în care mimica, gesturile şi alte mişcări pot spune ce gândeşte sau simte cu adevărat o persoană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Probabil că vi s-a întâmplat cel puţin o dată să vă doriţi să puteţi citi gândurile interlocutorului, fiind binecunoscut faptul că putem obţine peste 55% din mesaj prin limbajul nonverbal. Allan Pease, un expert australian în limbajul corpului, explică modul în care mimica, gesturile şi alte mişcări ale corpului pot spune ce gândeşte sau simte cu adevărat interlocutorul, scrie BrightSide.me.

Scurta închidere a ochilor în timpul conversaţiei

Dacă o persoană închide ochii atunci când vorbeşte cu tine, ar trebui să ştii că încearcă să se ascundă de lumea exterioară. Un lucru important de reţinut: nu interpreta că persoana se teme de conversaţia cu tine. Dimpotrivă, ar putea fi un semn al faptului că discuţia este obositoare şi că acesta vrea să îi pună capăt cât mai curând.

Acoperirea gurii cu mâna

Exact ca în copilărie, când în încercarea de a ascude ceva punema mâna la gură,  gestul are aceeaşi semnificaţie şi în viaţa de adult. Se poate traduce prin dorinţa de a nu elibera informaţiile pe care interlocutorul nu doreşte să le dezvăluie. Uneori acest gest este însoţi şi de o tuse falsă.

Introducerea în gură a braţului ochelarilor

Dacă interlocutorul introduce în gură braţul ochelarilor, un gest întâlnit deseori, încercaţi să le oferiţi susţinere. Cu siguranţă este îngrijorat la un nivel subconştient de un anumit lucru. În acest mod încearcă să se simtă în siguranţă, psihologii asociind gestul cu alăptarea. Mai mult, introducerea în gură a unui creion, stilou, o ţigară şi chiar guma de mestecat pot indica acelaşi lucru.

Atingerea bărbiei

Aceasta este gestul cel mai întâlnit atunci când o persoană nu reuşeşte să ia o decizie. S-ar putea să privească în jos, în sus, în lateral sau oriunde altundeva. Nici măcar ei nu ştiu la ce se uită, pentru că sunt pierduţi în propriile gânduri.

Înclinarea corpului înainte/înapoi

Dacă interlocutorul se sprijină de spătarul scaunului, poate fi un semn că se simte obosit de conversaţie. Poate că se simt inconfortabil în prezenţa celeilalte persoane sau pur şi simplu are nevoie de o pauză. Pe de altă parte, înclinarea înainte poate fi un semn al interesului pentru subiectul abordat.

Aranjarea cravatei

Semnificaţia acestui gest depinde foarte mult de situaţie. Dacă un bărbat face acest lucru atunci când se apropie de o femeie frumoasă, cel ami probabil este atras de aceasta. Pe de altă parte, gestul poate indica şi faptul că persoana respectivă nu se simte confortabil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările