Trucuri pe care make-up artistul celebrei Marilyn Monroe le-a folosit pentru a o transforma dintr-o fată simplă într-o frumuseţe desăvârşită

Trucuri pe care make-up artistul celebrei Marilyn Monroe le-a folosit pentru a o transforma dintr-o fată simplă într-o frumuseţe desăvârşită

Marilyn Monroe a rămas in istorie pentru frumuseţea ei aparte FOTO 20th Century Fox Film Corporation

Imaginea perfectă a celebrei actriţe Marilyn Monroe se datora unui stilist şi prieten apropiat al vedetei care folosea mai multe trucuri pentru a scoate la iveală frumuseţea desăvârşită a acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Allan „Whitey“ Snyder a fost make-up artistul, stilistul şi un prieten apropiat al celebrei Marilyn Monroe. Snyder a fost cel responsabil de transformarea unei fete obişnuite într-o frumuseţe de seamă a Hollywood-ului, aşa cum este Monroe cunoscută în jurul lumii. „Bright Side“ a întocmit o listă a principalelor trucuri de frumuseţe pe care artistul le folosea în cazul vedetei.

Machiaj deschis pentru ochi

La un moment dat, acest machiaj era considerat o componentă a sexualităţii desăvârşite. În absenţa unor tipuri moderne de farduri pentru ochi, Allan i-a aplicat vedetei un strat subţire de ulei de nucă de cocos în locul unor umbre compacte în jurul ochilor.

Vasilină cosmetică înainte de a adăuga baza

Allan obişnuia întotdeauna să dea un strat subţire de vasilină cosmetică înainte de a adăuga baza. Astfel, pielea se va hidrata iar sub lumina camerelor va avea strălucire. Acum, există o varietate largă de creme pentru fundaţie, dar o astfel de vasilină poate fi de folos. Este benefică când o aplici pe pomeţi şi sub sprâncene.

Dă buzelor volum

Într-o perioadă în care buzele nu erau mărite prin injecţii, stiliştii apelau la diverse trucuri pentru a le scoate în evidenţă. Una dintre aceste metode era aplicarea a cinci nuanţe diferite de machiaj. Pentru a realiza iluzia de adâncime, Allan colora buzele vedetei cu o culoare asemănătoare ciocolatei, apoi aplica roşu cărămiziu, de la periferia buzelor spre centru. Un cu creion roşu aprins, Allan mixa culori iar rezultatul era spectaculos. La finalul procesului aplica balsam şi nu luciu de buze.

Folosirea dermatografului expresiv

Allan combina mai multe straturi de contur de ochi. Evidenţia conturul ochilor cu creioane negre şi maro, iar un creion alb era folosit pentru colţurile interioare şi exterioare ale ochilor. La final adăuga câteva puncte roşii pentru a face ochii să pară luminoşi.

Secretul fardului alb

Stilul evidenţiat de Greta Garbo a scos la iveală un truc pe care Allan a fost capabil să îl aplice cu succes pe muza lui. Pentru a atrage atenţia asupra ochilor, Allan aplica fard alb pentru ochi în jurul pleoapelor. În colţurile interioare ale ochilor aplica o mică pată, dar cu o textură perlată.

Reducerea dimensiunii nasului

Deşi Marilyn Monroe a avut rinoplastie, vedeta tot credea că are nasul mare. Pentru a depăşi această problemă, Allan aplica blush roz pe vârful nasului.

Lucrul cu genele

Marilyn şi stilistul ei aveau grijă să împartă genele false în două, motiv pentru care ochii vedetei păreau alungiţi şi în formă de migdale.

Forma sprâncenelor

Stilul sprâncenelor fiecărei persoane este unic. Dar Allan folosea o metodă inedită pentru Marilyn Monroe: evidenţia întotdeauna forma lor, în încercarea de a le face să pară triunghiulare. În primă fază, stilistul a făcut asta pentru a reduce vizual dimensiunea frunţii vedetei. Deşi metoda lui a funcţionat, mulţi o criticau pentru că sprâncenele vedetei păreau „mici acoperişuri“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările