Trucuri pentru a face faţă transpiraţiei excesive

Trucuri pentru a face faţă transpiraţiei excesive

Cele mai predispuse zone vizate de hiperhidroză sunt subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare.

Vara, transpiraţia poate fi un coşmar. Ce faci când transpiri în exces? Cum ţii totul sub control atunci când deodorantul nu face faţă? Există o serie de măsuri cosmetice, vestimentare şi naturiste care limitează fluxul transpiraţiei în mod considerabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

E posibil să suferi de hiperhidroză dacă transpiri foarte mult. Persoanele afectate se confruntă cu situaţii stânjenitoare şi anxietate. Transpiraţia în exces le poate scădea încrederea de sine şi poate favoriza lipsa de socializarea sau chiar pierderea locului de muncă. În hiperhidroză, mecanismul de răcorire al corpului este atât de activ încât el produce de 4 sau de 5 ori cantitatea de transpiraţie de care ai nevoie.

Cele mai predispuse zone vizate de hiperhidroză sunt subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare. În unele cazuri, transpiraţia este localizată doar pe anumite porţiuni de corp, cum ar fi capul sau mâinile, în timp ce alte persoane transpiră pe întreaga suprafaţă a corpului.

Prevenirea cosmetică a transpiraţiei

În farmacii există produse pentru oprirea transpiraţiei în exces cu o putere de acţiune foarte mare, unele fiind eliberate cu reţeta medicală.

Produsele cosmetice cu acţiune împotriva transpiraţiei funcţionează cel mai bine pe timpul nopţii. Dacă aplici produsul dimineaţa, substanţa poate să fie eliminată de transpiraţia corporală care deja există pe piele.

Dacă faci exerciţii fizice sau faci muncă manuală într-un climat cald, aşteaptă-te să transpiri mult. Chiar dacă transpiraţia ta excesivă nu este declanşată de un factor medical, asta nu înseamnă că nu ai aliaţi care să te ajute să o ţii sub control.

Atenţie la îmbrăcăminte!

Materialele din care este confecţionată îmbrăcămintea au un rol important. Evită hainele din materiale sintetice, mătase ori licra şi înlocuieşte-le cu bumbac, lână şi alte fibre naturale.

Află pe clicksanatate.ro cum poţi să reduci transpiraţia în exces în mod natural!

Cum să ţii corect o cură de detoxificare

Planta care previne organismul

citeste totul despre: