Topul cărţilor scrise de cei mai cunoscuţi miliardari care te învaţă cum să conduci lumea

Topul cărţilor scrise de cei mai cunoscuţi miliardari care te învaţă cum să conduci lumea

Cartea lui Bill Gates,lansată în 1999, are idei valabile şi în ziua de azi FOTO Arhivă

Richard Branson, Warren Buffett, Bill Gates şi Oprah Winfrey sunt doar câteva dintre numele grele ale lumii care şi-au construit o carieră şi afaceri de succes şi care dau sfaturi de seamă în cărţile lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fie că vrei să lansezi o afacere sau să fii cel mai bun în domeniul tău de activitate pe cine ar trebui să consulţi pentru sfaturi decât pe cei care au atins vârful profesional şi financiar? „The Independent“ a întocmit o listă cu cărţi scrise de milionari, de la Bill Gates la Richard Branson, în care se dau detalii despre lecţii de conducere, despre înţelepciunea unui lider, dar şi despre ce înseamnă, de fapt, să conduci o afacere.

„The Virgin Way“, Richard Branson

Deşi britanicul Richard Branson a mărturisit că nu a citit în viaţa lui o carte de leadership, cariera lui de 50 de ani în domeniul antreprenorial l-a învăţat câteva lucruri despre construirea unui afaceri. În cartea „The Virgin Way“, miliardarul fondator al Virgin Group oferă lecţii despre management şi antreprenoriat, inclusiv lecţii despre importanţa ascultării celorlaţi şi angajarea oamenilor potriviţi. Branson este sincer cu privire la succesele şi eşecurile înregistrare, aşa cum a fost momentul în care a încercat să lanseze Virgin Cola, în 1990, dar s-a lovit de un gigant al băuturilor carbogazoase. În general, cartea lui oferă o privire convingătoare asupra vieţii unui om care nu s-a dat la o parte de la o provocare. 

FOTO „The Independent“ 

„The Essays of Warren Buffett“, Warren Buffett

Investitorul, omul de afaceri şi filantropul american Warren Buffett este considerat unul dintre cei mai de succes oameni ai lumii. Cartea este o colecţie de scrisori ale lui Buffett către acţionarii Berkshire Hathaway. Fiecare dintre ele explică aspecte diferite ale filozofiilor sale de afaceri. Chiar dacă subiectele par complexe, scrisorile sunt uşor de citit, adesea acesta explicând concepte de afaceri prin anecdote personale.

„Business @ the Speed of Thought“, Bill Gates 

Forbes estimează că fondatorul Microsoft este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de aproximativ 80 de miliarde de dolari. În cartea lui, Gates explică cum afacerile şi tehnologia sunt legate între ele în mod inextricabil. Folosind exemple de la compania Microsoft, Gates sugerează faptul că întreprinderile văd tehnologia ca o modalitate de a-şi consolida operaţiunile. Cartea a fost publicată în 1999, dar multe dintre ideile lui Gates rămân relevante şi astăzi.

„Think Like a Champion“, Donald Trump

Cartea lui Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, este o colecţie de eseuri personale şi profesionale despre succes. Fiecare dintre ele combină anecdote cu propria experienţă, alături de sfaturi despre lecţii şi greşeli, până la confruntarea propriilor frici. Recunoscându-şi tendinţa de auto-promovare, Trump sugerează că atunci când realizezi ceva trebuie să te şi lauzi într-o anumită măsură. 

FOTO Arhivă 

„Soros on Soros“, de George Soros

Faptul că Soros a supravieţuit Holocaustului şi a devenit unul dintre cei mai importanţi investitori ai lumii nu este ceva nou. Cititorii cărţii lui pot învăţa lecţii ale carierei lui Soros. Cartea este, practic, formată din două interviuri extinse în care sunt combinate anecdote personale şi idei legate de finanţe şi politică. Soros este onest cu privire la succesele şi eşecurile sale în calitate de fondator şi preşedinte al Soros Fund Management, dar se fereşte să emită opinii controversate. Lectura cărţii este convingătoare, fie că eşti interesat de persoana lui sau de finanţe sau politică globală.

„Direct from Dell“, Michael Dell

Dell a renunţat la facultate la 19 ani pentru a fonda PC Limited, afacerea care acum este cunoscută drept Dell Computer Corp. La 27 de ani a devenit cel mai tânăr CEO al unei companii. În cartea lui, miliardarul şi antreprenorul explică cum şi-a crescut afacerea şi teoria din spatele stilului său de management unic, oferind lecţii valoroase de conducere.

„What I Know for Sure“, Oprah Winfrey

Foarte puţini oameni au o înţelegere şi o cunoaştere mai bună asupra pasiunii şi dedicării decât Oprah Winfrey. Născută în sărăcie, aceasta s-a lansat într-o carieră de succes de prezentatoare, actriţă şi mogul media. Cartea ei este o colecţie de editoriale scris pentru revista „Oprah Magazine“, care oferă perspective şi lecţii diferite asupra vieţii cu privire la teme precum bucuria, recunoştinţa, puterea, de multe ori, bazate pe experienţe personale. 

FOTO GettyImages/ Guliver 

„Ralph Lauren“, Ralph Lauren

Celebrul designer de modă Ralph Lauren a crescut sub numele de Ralph Lipschitz, fiul unor imigranţi evrei care au trăit în Bronx. Ideea Polo Ralph Lauren a luat fiinţă când acesta a participat la un meci de polo, pe când era tânăr, fiind captivat de stilul de viaţă al înaltei societăţi. În autobiografia lui, Ralph Lauren împărtăşeşte experienţe personale de viaţă, care a fost inspiraţia din spatele muncii lui, dar şi fotografii minunate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările