Topul alimentelor care ajută organismul să elimine toxinele

Topul alimentelor
care ajută organismul să elimine toxinele

Topul alimentelor care ajută organismul să elimine toxinele

Specialiştii ne avertizează că surplusul de toxine din organism ne poate afecta grav sănătatea. Tot ei susţin că există câteva alimente care ne scapă de toxine, făcând „curăţenie” în organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anghinare şi sparanghel

Produsele cu un conţinut ridicat de inulină, cum ar fi anghinarea şi sparanghelul, contribuie la formarea de probiotice în intestin (bacterii benefice). Unele studii au arătat că inulina şi alte prebiotice îmbunătăţesc starea generală a intestinului. Inulina întăreşte imunitatea şi asigură o bună funcţionare a ficatului, scrie theqtimes.com

Varza de Bruxelles, broccoli, conopida

Criciferele, cum ar fi varza de Bruxelles, broccoli, conopida, sunt cunoscute datorită faptului că sunt bogate in fibre. Acestea îmbunătăţesc  sănătatea intestinală, rinichii şi ficatul, ajutând la eliminarea toxinelor. De asemenea, aceste produse conţin sulforafan fitochimic, care are un efect antibacterian.

Portocalele

S-a demonstrate că alimentele cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, în special vitamina C, contribuie la îmbunătăţirea funcţiei hepatice prin producerea de glutation, o substanţă esenţială pentru detoxifierea hepatică.

Ouă

Acestea conţin cisteină, un aminoacid ce joacă un rol important în descompunerea acetaldehidei, produs secundar al metabolismului alcoolului. Cisteina scoate din corpul nostru substanţa toxică.

Cartoful dulce

Vitamina B (care se găseşte din plin în cartofii dulci) este cheia care ajuta organismul să facă faţă problemelor cauzate de toxine. Vitaminele B6, B12, acidul folic şi vitamina B ajută digestia, accelerând metabolismul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările