Topul alimentelor care încetinesc îmbătrânirea pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opţiunile alimentare sănătoase care cuprind substanţe nutritive vitale, precum minerale, vitamine, grăsimi bune şi antioxidanţi, nu sunt benefice doar pentru sănătatea dvs., ci şi pentru piele şi păr.

Îmbătrânirea este un proces normal, accentuat de diverse aspecte precum poluarea, expunerea excesivă la soare, îngrijirea necorespunzătoarea a pielii şi alimentaţia greşită.  

Nutriţioniştii sunt de părere că un plan de dietă care include alimente prietenoase cu pielea va ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii şi va creşte perioada în care să vă bucuraţi de un ten fără riduri, cu aspect mai tânăr. 

Colagenul este protectorull pielii, de el depinzând pielea netedă fără riduri. Deci, alimentele bogate în vitamine A, C şi E, biotină, acid elagic şi antioxidanţi sunt bune pentru piele, deoarece ajută la creşterea producţiei de colagen.

Aşadar, dacă vreţi să vă bucuraţi de un ten care să nu vă trădeze vârsta, includeţi în dietă cât mai multe din alimentele benefice pielii: 

Lămâie

Bogată în vitamina C, lămâia are numeroase beneficii pentru piele. Sporeşte producţia de colagen şi face pielea mai elastică. De asemenea, îmbunătăţeşte tonusul, îndepărtând petele. 

Legume verzi

Au beneficii excepţionale pentru sănătate, dar şi pentru piele. Conţin o cantitate bogată de calciu, fosfor şi vitamine precum A, C, K, B 1 şi 2. Cresc circulaţia oxigenului şi a mineralelor la nivelul pielii şi, de asemenea, acţionează ca un antiseptic intern. Mai mult, ajută în combaterea radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea. 

Nuci

Nucile conţin o cantitate mare de acizi graşi omega-3, vitamina B, C şi E, împreună cu multe minerale esenţiale, cum ar fi zinc, seleniu, fosfor. Aceste minerale şi vitamine conferă tenului un aspect mai tânăr.  

Migdale

Migdalele furnizează o cantitate mare de vitamina E, fiind recunoscute datorită beneficiilor pe care le au asupra pielii. Oferă hidratare tenului şi repară celulele deteriorate. De asemenea, protejează pielea împotriva razelor solare periculoase. 

Afine

Bogate în vitaminele A şi C, împreună cu un puternic antioxidant, antocianină, afinele sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc tenului. Protejează pielea de razele ultraviolete şi de poluare.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite