Topul alimentelor care cresc riscul apariţiei cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Topul alimentelor care cresc predispoziţia apariţiei cancerului
Topul alimentelor care cresc predispoziţia apariţiei cancerului

Cancerul, una din cele mai temute boli ale secolului XXI, are cauze multiple. Specialiştii susţin că boala poate fi determinată de moştenirea genetică, factorii de mediu, dar şi de alimentaţie.

Unele tipuri de cancer sunt inevitabile. Boala poate fi determinată de genele noastre sau de factorii de mediu, cum ar fi poluarea aerului, radiaţiile sau substanţele chimice. 
 
Cercetările ştiinţifice au arătat că cei mai mari vinovaţi de apariţia cancerului sunt şi fumatul, excesul de greutate sau lipsa mişcării. Specialiştii susţin că una dintre cele mai simple metode de reducere a riscului de cancer este reducerea consumului anumitor alimente despre care se crede că ar creşte predispoziţia apariţiei acestei boli, scrie businessinsider.com, care citează mai multe studii recente. 

Topul alimentelor care cresc predispoziţia apariţiei cancerului:

Alimentele procesate

Oamenii de ştiinţă din Franţa au stabilit recent o legătură între alimentele ultra-procesate, cum ar fi chipsurile, bomboanele, sucurile, alimentele congelate şi supele instant şi apariţia cancerului.

Carnea roşie conţine o proteină care poate afecta intestinele, crescând riscul apariţiei cancerului de colon

Carnea roşie nu este pe lista oficială a alimentelor care cresc riscul de apariţie a cancerului, dar are un compus numit „hem“ care poate deteriora mucoasa intestinală, favorizând apariţia cancerului de colon.

Carnea procesată creşte riscul apariţiei cancerului atunci când este consumată în mod regulat

Consumul unei mari cantităţi de carne sărată, afumată sau căreia i s-au adăugat aditivi - cum ar fi şunca, salamurile, slănina şi crenvurştii - poate duce la apariţia cancerelor stomacale şi intestinale. Acest lucru este cauzat în mare parte de nitraţi: aditivi chimici care ajută la menţinerea culorii roz.

Orice aliment păstrat în recipiente din plastic

Ftalaţii sunt substanţe chimice care fac materialele plastice mai flexibile şi durabile, perturbator al funcţiilor endocrine responsabile de modul în care funcţionează hormonii noştri. Pediatrul şi cercetătorul în domeniul sănătăţii publice Leo Trasande sugerează că utilizarea recipientelor din sticlă şi oţel inoxidabil este mult mai sigură.

Zahărul contribuie la creşterea în greutate, un factor de risc mare pentru cancer

Consumul crescut de dulciuri perturbă felul în care funcţionează celulele noastre intestinale, crescând riscul apariţiei cancerului. Mai mult, cercetări recente au sugerat că zahărul poate stimula dezvoltarea tumorii la persoanele care au deja cancer.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite