Tips&tricks: cum să-ţi pictezi manual pereţii din casă

Tips&tricks:
cum să-ţi pictezi manual pereţii din casă

Decorarea pereţilor este o parte importantă într-un proiect de amenajare interioară. Fie că alegi să-i zugrăveşti în culorile anului sau să aplici pe ei diverse modele, atunci când o faci cu grijă, aceştia contribuie la povestea casei tale, creează unitate şi dezvăluie un pic din personalitatea ta.

Dacă vrei o variantă cu costuri mai reduse sau pur şi simplu simţi că e timpul pentru un proiect DIY, urmează sfaturile designerului de interior Diana Dragne, care şi-a pictat o bună parte dintre pereţii din casă. Chiar şi pe cei din baie.

Cum alegi modelul în funcţie de cameră

cum să-ţi vopseşti pereţii Au amenajat şi zonă de dining în living.

Diana are o pasiune aparte pentru stilurile scandinav şi farmhouse, iar asta se vede şi din proiectele sale. Ea foloseşte adesea modele botanice inspirate din natură, cu forme rotunjite, de mici dimensiuni şi crede că „oricare ar fi stilul casei, modelul peretelui trebuie adaptat pentru funcţionalitatea spaţiului respectiv”.

În living sunt potrivite formele de dimensiuni mari, culorile puternice şi te poţi juca creând diferite zone de interes. „Zona de living este inima casei şi are nevoie de o personalitate puternică”, spune Diana.

Dormitorul este spaţiul în care te retragi ca să te odihneşti şi relaxezi, aşa că indicat ar fi mergi pe nişte modele mai calme, în culori pastelate. Astfel vei obţine un ambient liniştitor şi neutru.

casă prahova Pentru dormitor alege culori liniştitoare

Holul e un spaţiu mai important decât ai crede. E faţa casei, zice Diana, şi prima cameră pe care o văd oaspeţii tăi. Acesta trebuie să fie primitor şi plăcut, „chiar reprezentativ pentru toată casa”. Când alegi modelul pentru hol gândeşte-te la ce ai vrea să simtă musafirii când intră la tine în casă, dar în primul rând la sentimentul pe care vrei să-l ai tu atunci când ajungi acasă.

picturi pereţi

În camera copilului poţi improviza mult. Copiii îşi lasă mult imaginaţia să zburde în lumi de poveste, pe care le poţi reproduce pe pereţi cu ajutorul culorilor, elementelor geometrice sau 3D. „Putem marca zonele diferite prin desene menite să stimuleze creativitatea copilului sau ca să-l direcţionezi către un anumit loc din cameră. De exemplu, fiecare zonă (a patului, a biroului, cea de depozitare etc.) poate fi marcată de un personaj în jurul căruia poţi crea anumite elemente care să-l îndemne pe copil la o anumită acţiune.

pereţi pictaţi camera copilului Cum să pictezi pereţii în camere copilului

Sfat: Adaptează modelul în funcţie de vibe-ul pe care vrei să-l aibă camera. Modelele geometrice supradimensionate se potrivesc unui spaţiu modern, iar cele florale de mici dimensiuni unei camere farmhouse. Iar dacă alegi un model monocrom, n-ai cum să dai greş prin îmbinarea greşită a culorilor.

Continuarea articolului, aici

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările