Tehnică de înfrumuseţare riscantă: exfolierea corporală cu ajutorul larvelor de anghilă

Tehnică de înfrumuseţare riscantă: exfolierea corporală cu ajutorul larvelor de anghilă

În urmă cu doi ani era la modă pedichiura cu peştişorii numiţi Garra rufa, care mâncau pielea moartă de la suprafaţa pielii, tratament care s-a bucurat de succes şi în România. Avertismentele medicilor referitoare la bolile şi infecţiile care se pot transmite apelând la acest moft a dus la dispariţia peştişorilor. Ultima fiţă importată tot din Asia presupune exfolierea cu anghile, numite în popor şi ţipari

Ştiri pe aceeaşi temă

Piele netedă ca de bebeluş, iată promisiunea care convinge tot mai multe persoane să-şi bage picioarele, mâinile sau întregul corp într-un bazin cu apă în care mişună zeci de larve de anghilă, peşti cu o formă asemănătoare şarpelui , care îndepărtează pielea moartă cât ai zice peşte.

Moda exfolierii cu larve de anghilă se bucură de succes în Marea Britanie, dar medicii au avertizat deja că noua modă presupune riscuri chiar mai mari decât metoda care folosea peştişorii Garra rufa, scrie Daily Mail. 

Industria frumuseţii adoptă rapid orice apare nou pe piaţă, iar clienţii se lasă seduşi de promisiuni fără a se gândi la consecinţe, a declarat inspectorul pe probleme de sănătate Wendy Nixon, în cadrul unei conferinţe susţinute la sfârşitul săptămânii trecute la Londra. Aceasta a pomenit cazul unui bărbat care a intrat în cada cu larve de anghilă, extrem de subţiri şi lungi, iar un peştişor s-a infiltrat prin organul genital până a ajuns într-unul dintre rinichi. Problema s-a rezolvat abia după o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore.

În anul 2011, medicii avertizau că tratamentele cosmetice cu peştişori Garra rufa pot transmite o mulţime de infecţii, unele invazive, altele rezistente la antibiotice. S-a vorbit inclusiv de posibilitatea transmiterii HIV sau a hepatitei de tip B.  Persoanele cele mai expuse riscului de a contracta o astfel de infecţie sunt mai ales cele care au diabet, boli hepatice şi autoimune. În cazul şedinţelor cosmetice cu larve de anghilă se pare că situaţia stă la fel. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: