Sunt animalele clarvăzătoare?

Sunt animalele clarvăzătoare?

Uneori, animalele parcă ne citesc gândurile

Oamenii de ştiinţă au ignorat mult timp teoria conform căreia animalele au capacitatea de a anticipa dezastrele naturale. Un studiu recent  arată că pisicile şi câinii de companie sunt adevarate Pithia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comportându-se de parcă ar avea un al şaselea simţ, animalele de companie au dovedit de nenumărate ori că presimt diverse evenimente şi „citesc” gândurile stăpânilor.
Pisica unei familii al cărei fiu lucra pe nave de cursă lungă îi „anunţa” cu câteva ore înainte de „întoarcerea fiului risipitor” aşezându-se în faţa uşii şi miorlăind foarte tare. N-a dat greş niciodată.  Mama avea suficient timp să pregătească o mâncare pe placul fiului. Multe pisici simt când stăpânul vrea să le ducă la veterinar şi se ascund sperând că „bipezii” se vor plictisi să le caute şi ele vor scăpa de consultaţia medicală.


Animalele de companie presimt şi moartea stăpânilor sau dacă aceştia au suferit accidente. Se cunosc peste 5.000 de cazuri de câini sau pisici care au dat semne clare de suferinţă la decesul stăpânilor, deşi aceştia se aflau la mare distanţă de casă. Un sondaj realizat printre posesorii de animale din SUA şi Marea Britanie a arătat că  jumătate dintre stăpânii de câini şi 30% dintre posesorii de pisici au declarat că animalele lor anticipează, cu mult înainte, sosirea membrilor familiei acasă indiferent de oră (nu un program fix).


Această capacitate paranormală a fost sesizată şi la anticiparea catastrofelor naturale. Comportamentul agresiv al animalelor domestice şi sălbatice înainte de astfel de fenomene naturale ar putea fi explicat de faptul că acestea au capacitatea de a simţi vibraţiile de sub scoarţa terestră şi că pot detecta schimbările care au loc în subteran. Etologii refuză totuşi să studieze ştiinţific aceste fenomene, pe care le consideră subiect tabu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: