STUDIU Gena infidelităţii, întâlnită mai des în rândul femeilor

STUDIU Gena infidelităţii, întâlnită mai des în rândul femeilor

Infidelitatea, o problemă. FOTO NY Post

Bărbaţii tind să dea vina pe „impulsul biologic” atunci când înşeală, însă un studiu recent sugerează că femeile, de asemenea, sunt cele care moştenesc dorinţa de a înşela în cuplu, arată un „Science alert”.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care ar putea fi legată de probabilitatea de apariţie a infidelităţii în cuplu la femei. La studiu au participat 7.400 de gemeni din Finlanda, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, aflaţi în relaţii de lungă durată.
 
Gena în cauză este gena receptorului vasopresină care este implicată în crearea încrederii, a empatiei şi a legăturilor de natură sexuală între animale. Această genă nu pare să aibă însă niciun efect asupra bărbaţilor.
 
Dintre participanţi 9,8% erau bărbaţi, iar 6,4% erau femei care au avut cel puţin o aventură în ultimele 12 luni.
 
Cercetătorii au comparat diferenţele care ar putea semnala infidelitatea atât la gemenii identici, care împart toate genele, dar şi la cei care nu sunt identici, deci nici nu au toate genele la fel. Rezultatul a arătat că 63% din variaţia infidelităţii la bărbaţi şi 40% la femei ar putea fi atribuită geneticii.
 
„Izolarea genelor specifice este mai dificilă pentru că mii de gene influenţează orice comportament şi efectul unei gene individuale este restrâns", explică Brendan Zietsch, de la Universitatea din Queensland Australia, liderul echipei care a desfăşurat această cercetare. "Cu toate acestea am descoperit dovezi care sugerează că o genă specifică influenţează infidelitatea la femei", a mai adăugat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: