STUDIU Femeile, considerate inferioare intelectual bărbaţilor: prejudecăţile apar de la vârste fragede

STUDIU Femeile, considerate inferioare intelectual bărbaţilor: prejudecăţile apar de la vârste fragede

Femeile, considerate inferioare intelectual bărbaţilorThe HR Gazette

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea New York, femeile sunt considerate inferioare bătbaţilor din punct de vedere intelectual. S-a constatat că mentalitatea este prezentă atât la candidaţii de sex masculin, cât şi la cei de sex feminin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lin Bian, unul dintre autorii studiului, explică faptul că aceste prejudecăţi pot proveni încă din copilărie. Deşi este intuitiv să ne gândim la părtinirea de gen ca fenomen răspândit în rândul adulţilor, dezechilibrele de gen observate în prezent în multe domenii academice şi profesionale pot fi cauzate, în parte, de procesele care se desfăşoară la începutul dezvoltării, spune ea. 
 
Pentru studiu, echipa a efectuat două experimente cu peste 1.150 de participanţi, scrie The Independent.

Participanţilor li s-a cerut să aleagă cel mai potrivit candidat pentru a ocupa un job care necesită un înalt coeficient de inteligenţă. Conform rezultatelor, subiecţii au ales cu 25,3% mai puţine femei pentru postul respectiv. Mai mult, s-a constatat că mentalitatea este prezentă atât la candidaţii de sex masculin, cât şi la cei de sex feminin.

Prejudecăţile apar încă din copilărie

Cercetătorii au încercat să afle dacă această diferenţiere de gen se manifesă şi în rândul grupurilor cu vârste mai mici. Aşa că au adunat 192 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani şi i-au învăţat două jocuri de echipă, jumătate dintre aceştia fiind informaţi că jocurile erau destinate în mod special copiilor inteligenţi. Au fost apoi rugaţi să-şi aleagă coechipierii. Rezultatele au arătat că cei care ştiau că jocul necesită un nivel ridicat de inteligenţă au ales mai mulţi băieţi decât fete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: