Stephen Hawking, cel mai frumos mesaj de încurajare pentru oamenii care suferă de depresie: „Nu e o închisoare eternă“

Stephen Hawking, cel mai frumos mesaj de încurajare pentru oamenii care suferă de depresie: „Nu e o închisoare eternă“

La vârsta de 21 de ani, Stephen Hawking a aflat că mai are de trăit doar doi ani. Acum are 76 FOTO EPA

Stephen Hawking, care a împlinit luni 76 de ani, a făcut o paralelă poetică între depresie şi găurile negre în urmă cu doi ani. Fizicianul i-a încurajat pe toţi cei care se confruntă cu această boală afirmând că nu reprezintă „o închisoare eternă“ şi că nu trebuie să renunţe, pentru că întotdeauna există o cale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei conferinţe susţinută la Royal Institute din Londra anul trecut, apreciatul Stephen Hawking a vorbit despre depresie, comparând-o cu o gaură neagră, potrivit The Independent.  
 
„Mesajul acestei prelegeri este că găurile negre nu sunt atât de negre precum sunt prezentate. Nu sunt închisori eterne, aşa cum s-a crezut cândva. Lucrurile pot ieşti dintr-o gaură neagră, chiar şi într-un alt univers. Aşa că dacă vă simţiţi prinşi într-o gaură neagră, nu renunţaţi – există o cale de ieşire“, a declarat fizicianul. 
 
Totodată, Hawking a precizat că este recunoscător pentru realizările sale şi pentru tot ce i-a dăruit viaţa, având în vedere că în anul 1963, la vârsta de 21 de ani, a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică şi i s-au dat maximum doi ani de trăit. 
 
„Deşi am fost ghinionist şi am fost diagnosticat cu boala neuronului motor, am fost foarte norocos în aproape toate celelalte aspecte ale vieţii. Am avut şansa de a lucra în domeniul fizicii teoretice într-o perioadă fascinantă şi este unul dintre puţinele domenii în care boala mea nu reprezintă un handicap grav“, a mărturisit Hawking. 
 
În plus, profesorul a mai subliniat că: „Este foarte important să nu vă înfuriaţi, indiferent de cât de grea vă poate părea viaţa, deoarece puteţi pierde orice speranţă dacă nu mai sunteţi capabili să râdeţi de voi înşivă şi de viaţă în general“.
 
citeste totul despre: