Stângul pe tobă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-i scoate pe bărbaţii români din lâncezeală şi din rutina cotidiană (fotbalul din Liga 1, inflaţie, soacră, shopping), o bună idee ar fi ca Ministerul Apărării Naţionale să dea ordin de chemare a rezerviştilor la oaste.

Românii, trecuţi binişor de prima tinereţe, cu armata făcută la orice armă, chiar şi la Canal sau la strâns porumbul, care n-au probleme cu articulaţiile, cu prostata, cu inima sau plămânii, să fie convocaţi în „stagii de pregătire“ sub drapelul tricolor. Guvernul să facă o rectificare pozitivă pentru MApN şi ministrul Apărării să semneze ordinul de convocare a rezerviştilor. Simplu! Convocarea să fie de cel mult şapte zile lucrătoare, ca să nu le lovească dorul pe neveste şi să ia cu asalt unităţile militare pentru a-i elibera.

Convocarea generală a rezerviştilor ar fi o mare lovitură de imagine pentru Armata Română. Va revitaliza (reseta) dragostea de ţară a românilor. Adică, să nu se mai dea patrioţi numai la meciuri echipei naţionale de fotbal (oricum nu se califică la EURO 2020), ci să vină cu dragoste la arme, ca să-şi înnoiască jurământul faţă de România. S-ar pune în mişcare sângele acestor bărbaţi cam chelioşi, burtoşi, buhăiţi, nu contează înfăţişarea, doar să se ţină pe picioare.

De asemenea, ar fi un câştig emoţional şi pentru aceşti bărbaţi chemaţi la oaste. Ce mândrie mai mare ar fi pentru ei să plece de-acasă cu valiza de lemn sau cu un sac cu merinde (soldatul român a mâncat prost şi pe timp de pace şi în războaie), în aplauzele asociaţiei de locatari din bloc, ale vecinilor de pe stradă, ale amantelor şi ale soacrelor? Emoţii, lacrimi şi selfie. Vor fi momente surprinse cu mândrie patriotică de televiziunile noastre, care s-au blocat la Caracal şi în talk-show-uri plicticoase. Toată lumea va avea de câştigat.

Dar ce vor face rezerviştii la convocare? În primul rând, camarazii de arme îşi vor depăna amintirile sub motto-ul „Puşca şi cureaua lata, ce bărbat eram odată“. Instrucţia pe câmp să se facă în jurul navetelor de bere şi în camuflajul fumului de la grătarele cu mititei şi fleici de porc. Şedinţele de tragere cu armamentul din dotare să se facă numai cu muniţie de manevră, adică să nu se bage pe ţeavă gloanţe adevărate, asta ca măsură de economisire, dar şi ca prevenţie, să nu se împuşte, dracului, vreunul la tragerea de noapte şi să se dea subiect de ronţăit televiziunilor, Opoziţia să ceară demisia ministrului Apărării, iar acesta să ceară demisia preşedintelui Iohannis. Complicată situaţie! Totul să se desfăşoare în condiţii soft, pentru că trăim vremuri soft. Se vor putea găsi şi alte activităţi cazone pentru a creşte coeziunea bărbaţilor trecuţi de prima tinereţe. 

Convocarea s-ar putea încheia cu o paradă militară, stângul pe tobă!, ce emulaţie naţională va fi! 

NATO va trimite, cu siguranţă, un comunicat de felicitare, iar rezerviştii vor răspunde într-un glas: servesc patria, servesc NATO!

O convocare generală a rezerviştilor este o idee bună: îl va face pe bărbatul român mai iubitor de ţară, de neam şi de nevastă. Rezervişti, lăsaţi cărucioarele de supermarket, pentru onor înainte, prezentaţi arm’! 

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite