Articol publicitar

Spuma izolatoare - ingredientul pentru un confort superior dacă stai la casă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă locuieşti la casă sau dacă îţi construieşti casă în următoarea perioadă, descoperă în articolul de mai jos sfaturile propuse de specialiştii Isoterm şi urmează-le cu încredere!

Faţă de alte materiale izolatoare ce se folosesc în acest moment la construirea locuinţelor, izolaţiile de tip spumă aplicate pe pereţi ajută la creşterea confortului termic.

Datorită acestui tip de izolaţie vei obţine o temperatură plăcută în casă, reducerea semnificativă a zgomotului exterior casei precum şi împiedicarea formării igrasiei pe pereţi.

Izolaţiile cu spumă -  noutate în construcţii

Spuma poliuretanică este folosită îndeajuns de des în activităţile de izolare a imobilelor rezidenţiale din străinătate, mai ales în statele dezvoltate din punct de vedere economic, interesate de avansul tehnologic şi de utilizarea ultimelor trenduri în construcţii. 

Când a început să fie folosită şi în România, imediat i s-a atribuit titulatura de material-minune, dovedind performanţe superioare însoţite şi de multe alte avantaje. Pe fondul acestui val de popularitate au început să fie scrise articole ilustrate şi video-uri ce făceau şi desfăceau izolaţiile de spumă pentru a arăta cum se poate utiliza.

Paradoxul face că, deşi a ajuns cunoscută şi recunoscută la nivel general de profesioniştii în construcţii, spuma poliuretanică nu se regăseşte încă în toate casele nou construite sau renovate. Aşadar, încă reprezintă o revelaţie pentru unii, un element de noutate.

Isoterm vorbeşte în numele confortului tău 

Isoterm aplică izolaţiile de spumă folosind sisteme tehnice performante. De ce este recomandat ca spuma să fie aplicată de profesioniştii care numai cu asta se ocupă?

  • spuma poliuretanică este un mix format din doi compuşi, aşa că procesul de formare trebuie bine cunoscut şi bine controlat;
  • în formarea materialului final, adică a spumei poliuretanice, se va urmări raportul dintre cele două substanţe - izocianat şi poliol;
  • în funcţie de compoziţia chimică a poliolului se poate obţine fie spuma poliuretanică cu celula deschisă fie spuma poliuretanică cu celula închisă;
  • spuma cu celulă deschisă este permeabilă pentru umiditate, dar se comportă ca o barieră ce nu permite pierderea căldurii, aşa că este potrivită pentru izolaţiile termice în poduri şi nu numai;
  • spuma izolatoare cu celulă închisă, de cinci ori mai densă decât precedenta, se poate aplica pe orice tip de material, acolo unde se urmăreşte hidroizolarea perfectă, termoizolarea extrem de bună şi fonoizolarea de calitate;
  • în lipsa unui echipament specific şi a cunoştinţelor şi experienţei în aplicarea izolaţiilor cu spumă, totul poate deveni un fiasco, caz în care izolaţia aplicată va trebui îndepărtată; nu materialul în sine are performanţe slabe, ci stratul incorect aplicat;
  • stratul izolator trebuie aplicat la o anumită temperatură, sub un anumit unghi, cu un anumit debit al jetului; nimic nu este întâmplător, fiindcă o acţiune de o zi va oferi izolaţia şi confortul dorit pentru zeci de ani.

Compania Isoterm ce are ca singură activitate aplicarea izolaţiilor de spumă, face prezentarea materialului folosindu-se de exemple, atât în raport cu cerinţele generale de performanţă, cât şi în raport cu alte materiale izolatoare.

În plus, prezintă studii de caz şi oferă sfaturi practice tuturor celor care trăiesc la casă sau care au în plan să îşi construiască o casă, precum şi meseriaşilor din construcţii care încă nu sunt familiarizaţi cu acest material-minune.

Confortul termic superior poate fi obţinut izolând casa în acest mod. Confortul fonic, de asemenea. Problemele cu umezeala pe pereţi şi în pod sunt de domeniul trecutului din momentul în care se apelează la această soluţie.

În toate reţetele de succes, spuma izolatoare este un ingredient de bază, iar confortul se serveşte în casă astăzi, mâine, peste un an, peste optzeci de ani.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite