Specialiştii spulberă mituri: sindromul premenstrual nu există!

Specialiştii spulberă mituri: sindromul premenstrual nu există!

Certurile nu au nicio legătură cu sindromul premenstrual

Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă sugerează că fenomenul sindromului premenstrual (PMS) este mult mai atenuat decât s-a crezut de-a lungul anilor. Atât de mult, încât stările negative nu pot fi corelate cu menstruaţia, în general.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simptomele cum sunt schimările stării de spirit corelate cu sindromul premenstrual sunt mult mai atenuate decât s-a considerat până acum, conform publicaţiei Time Health & Family.

“Ciclul menstrual a fost dintotdeauna subiectul miturilor şi dezinformării, insinuând ideea că activitatea femeilor este constrânsă”, scriu autorii studiului, citaţi de CBS. Ei s-au axat în studiul lor pe o singură ipoteză, conform căreia menstruaţia este cauza stărilor de spirit negative, şi au studiat toată literatura ştiinţifică relevantă.

Echipa de cercetători a examinat 47 de studii care au urmărit stările de spirit ale femeilor pe întreaga durată a ciclului menstrual. Doar 15% din toate femeile din studii au arătat simptome PMS.

În plus, 38% dintre studii au ajuns la concluzia că simptomele PMS au persistat dincolo de menstruaţie şi la fel de multe studii nu au găsit nicio corelaţie într menstruaţie şi schimbări aţe stării de spirit.

Restul de 9% dintre studii au susţinut că femeile trec prin cele mai rele stări de spirit când nu se află în faza premenstruală.

Concluzia cercetătorilor este că aproapte toate studiile de specialitate nu au demonstrat PMS (85% dintre acestea).

„Aceste păreri larg răpândite trebuie contestate, pentru că perpetuează imaginea negativă a reproducerii la femei, prin asocierea cu stări depresive”, concluzionează studiul.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările