Soluţii din natură contra celulitei şi vergeturilor

Soluţii din natură contra celulitei şi vergeturilor

Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă.

Striaţiile vineţii şi aspectul de coajă de portocală reprezintă o problemă estetică pentru multe dintre femei. De ajutor în acest caz sunt şi soluţiile oferite de natură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sarcina, variaţiile de greutate, hidratarea necorespunzătoare sau moştenirea genetică – duc la apariţia celulitei şi a vergeturilor. Cele mai predispuse zone sunt coapsele, abdomenul, sânii şi partea superioară a braţelor. 
 
De asemenea, pot apărea încă din adolescenţă, din cauza creşterii bruşte, a stresului, anticoncepţionalelor, fumatului sau alimentaţiei neechilibrate. 
 
Masează vergeturile în fiecare seară cu o cantitate mică de ulei de ricin şi lasă-l să se absoarbă în piele, pentru o hidratare profundă.

Cataplasme cu ulei de măsline

Amestecă într-un bol 50 ml ulei de măsline, 30 ml gel de aloe vera, 4 capsule vitamina E şi 2 capsule vitamina A, apoi pune-le într-o cutie de cremă. O aplici pe piele după duş, ca să fie mai uşor absorbită de piele.

Decoct din frunze de iederă

Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă. Pune 200 g frunze uscate de iederă în apă şi lasă la macerat 2-3 ore, după care strecoară-l. 

Planta rămasă se fierbe timp de o oră într-un litru de apă, apoi se filtrează. În final se amestecă decoctul cu maceratul şi se păstrează în frigider. Tratamentul se aplică cel puţin o lună.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările