Sfaturi pentru a-ţi recăpăta vitalitatea

Sfaturi pentru a-ţi recăpăta vitalitatea

Expunerea la lumina naturală a zilei este necesară pentru reglarea orologiului biologic.

Dacă ai un ritm de viaţă alert şi simţi că nu îţi mai ajunge timpul pentru câte ai de făcut, este normal să te simţi obosit. În acest caz, se impun câteva măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Respectă-ţi programul de somn!

Ştiai că, în medie, dormim cu 1 oră şi jumătate mai puţin decât acum 50 de ani? Nici nu este de mirare, având în vedere că suntem din ce în ce mai ocupaţi, iar tehnologia (telefoanele mobile, tabletele etc.) i-a acaparat pe mulţi dintre noi. Somnul este însă o activitate biologică esenţială pentru fizic şi psihic.

Privarea de somn repetată nu numai că întreţine oboseala cronică, ci favorizează şi luarea în greutate, apariţia diabetului zaharat de tip 2, a bolilor cardiovasculare, a hipertensiunii, a durerilor de cap. Aşadar, dă-i somnului ce-i al lui! Seara, umple-ţi timpul cu activităţi relaxante (baie, masaj); cina este bine să fie luată cu 3 ore înainte de culcare.

Aeriseşte camera în care dormi şi înlătură sursele de luminozitate, pentru că lumina acţionează direct asupra hipofizei, glandă care influenţează ceasul biologic.

Expune-te la lumină

Indiferent de anotimp, fă-ţi plinul de... lumină. Expunerea la lumina naturală a zilei este necesară pentru reglarea orologiului biologic. Mai ales în sezonul rece, când stăm mai mult în încăperi, se poate produce un dezechilibru al acestui ceas intern, cu consecinţe precum tulburările de somn şi, implicit, oboseala.

Află pe Clicksanatate.ro cum să faci corect un masaj energizant al tălpilor!

Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

Afecţiuni care te fac să mergi des la toaletă

citeste totul despre: