Semnele care îţi arată că eşti extrem de stresat chiar dacă nu-ţi dai seama: durerile şi fluctuaţiile de greutate, principalele simptome

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul poate fi motivul principal pentru multe dintre afecţiunile noastre. Acesta slăbeşte sistemul imunitar, ducând la boli şi diverse dureri pe care le resimţim în corp.

Stresul este o parte normală a vieţii. Este provocat de multe evenimente care se întâmplă în jurul nostru. Când suntem suprasolicitaţi, s-ar putea să nu simţim efectele acestuia, deoarece se maschează sub mai multe simptome, scrie grazeme.com

Iată 4 dintre semnele care indică faptul că sunteţi suprasolicitat:

Corpul resimte durere

Când resimţim durere, avem tendinţa să o ignorăm până devine insuportabilă, ceea ce este complet greşit. Orice durere din corpul nostru trebuie atent supravegheată, mai ales pentru că poate indica o problemă mai serioasă. Stresul poate duce la probleme de stomac, diaree, ulcer, muşchi tensionaţi, dureri în piept sau palpitaţii. Întregul corp va începe să simtă durere, vor apărea probleme la articulaţii, iar durerile de cap vor deveni mai intense. Gestionarea stresului începe cu acceptarea şi conştientizarea faptului că lucrurile trebuie să se schimbe.

Nu dormiţi bine

Dacă stilul de somn s-a schimbat recent, fie că dormiţi prea mult sau prea puţin din cauza epuizării sau a insomniei, trebuie să schimbaţi ceva. Probabil sunteţi suprasolicitaţi şi corpul încearcă să găsească cel mai bun mod de a face faţă stresului. Meditaţia, exerciţiile fizice şi o dietă sănătoasă vă pot ajuta, dar cauza principală ar trebui descoperită şi tratată corespunzător. Orice se întâmplă pe tot parcursul zilei poate rămâne în subconştient şi vă poate provoca probleme de somn. Stresul poate interfera cu pacea interioară. Chiar dacă programul de somn se poate schimba pe măsură ce îmbătrâniţi, când sunteţi suprasolicitaţi, somnul este primul afectat.

Aveţi fluctuaţii de greutate

Mănânci prea mult sau uiţi în unele zile să mănânci? Stresul vă va încetini metabolismul şi veţi creşte în greutate. Schimbarea apetitului este un semn al dezechilibrului nostru emoţional şi fizic şi al modului în care suntem afectaţi. Când suntem suprasolicitaţi, celulele nu primesc suficient oxigen. Alimentul este energie şi ceea ce punem în organism este un semn al modului în care ne respectăm corpul. Mănânci prea multe dulciuri sau nu mănânci suficient? Organismul este un vehicul şi modul în care îl tratăm se bazează pe capacitatea noastră mentală de a trata problemele emoţionale.

Agitaţie

Incapacitatea de a sta liniştit într-un loc este un semn sigur de suprasolicitare. Anxietatea şi stresul te fac să te simţi incomod cu gândurile tale, iar mintea poate fi cel mai mare duşman al tău. Găsiţi o modalitate de a vă gestiona anxietatea şi temerile şi de a face faţă cu adevărat la ceea ce vă provoacă stres. Evitarea problemei poate înrăutăţi situaţia şi, în curând, vă veţi confrunta cu o problemă mult mai mare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite