Semne care trădează o persoană care minte: care sunt cele mai evidente

Semne care trădează o persoană care minte: care sunt cele mai
evidente

Semne care trădează o persoană care minte

Atunci când o persoană minte îşi va schimba uşor tonul şi ritmul vorbirii. Ba mai mult, s-ar putea să înceapă să vorbească mai repede sau mai încet, li se va înroşi nasul sau vor transpira uşor. Cunoscând semnele care trădează minciuna, veţi identifica uşor persoanele care fac acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

De cele mai multe ori, compromisul de a spune o minciună este făcut din dorinţa de a evita problemele, dar există şi cazuri în care acest comportament devine un „hobby“ în sine. Partea mai puţin plăcută este că minciuna poate fi uşor detectată atunci când cel căruia îi este livrată cunoaşte tehnicile de identificare ale acestui comportament.

Tehnici ale specialiştilor prin care detectează o persoană care minte:

Începeţi prin a pune întrebări neutre

Începeţi discuţia cu întrebări despre starea vremii, planurile pentru weekend sau despre orice ar putea conduce la un răspuns confortabil. În timp ce răspunde, observaţi limbajul corpului şi mişcarea ochilor, concret, ce reacţii are atunci când nu minte, scrie psychologytoday.com.

Urmăriţi limbajul corpului atunci când abordează alt subiect

Cei care mint îşi trag adesea corpul spre interior pentru a se simţi mai mici şi mai puţin observabili. Mulţi oameni vor deveni scârbiţi de propria faptă şi uneori îşi vor ascunde mâinile, ca gest inconştient.

Observaţi expresiile faciale

Oamenii sunt trădaţi de expresia facială atunci când spun o minciună. Unii oameni îşi vor schimba culoarea tenului într-o nuanţă de roz, li se va înroşi nasul, vor transpira uşor sau vor clipi mai repede.

Ascultaţi tonul, cadenţa şi structura expresiilor

Adesea, atunci când o persoană minte îşi va schimba uşor tonul şi ritmul vorbirii. S-ar putea să înceapă să vorbească mai repede sau mai încet şi cu un ton fie mai scăzut, fie mai ridicat, iar proproziţiile pe care le folosesc să fie mai complexe, încercând să-şi susţină minciuna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: