Secretul combaterii senzaţiei de mahmureală: ce să faci înainte şi după ce consumi alcool pentru a nu simţi consecinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretul combaterii senzaţiei de mahmureală FOTO123RF
Secretul combaterii senzaţiei de mahmureală FOTO123RF

Este celebră vorba românească „cui pe cui se scote“, însă în cazul unei mahmureli, această soluţie nu este una eficientă şi nici sănătoasă. Află care sunt cele mai bune metode pentru a scăpa de senzaţiile neplăcute de după consumul exagerat de alcool.

Abuzul de băuturi alcoolice are efect pe termen lung asupra organismului, dar primele semne apar a doua zi, încă de dimineaţă. Pentru că o mahmureală ca la carte îţi poate strica cele mai importante momente alături de familie şi prieteni, iată ce soluţii rapide şi eficiente ai la îndemână înainte şi după o petrecere pentru a scăpa fără să suporţi consecinţele:

Înainte de petrecere

Hidrataţi-vă

Probabil ştii deja asta, dar o mare parte dintre simptomele mahmurelii apar din cauza deshidratării. Alcoolul este un diuretic şi duce extrem de repede la deshidratare, ceea ce provoacă dureri de cap a doua zi. Pentru a combate acest lucru cere şi un pahar de apă la fiecare băutură comandată. În plus faţă de contracararea efectelor de deshidratare, apa va încetini, de asemenea, senzaţiile de ameţeală resimţite în urma consumului de alcool.

Mâncaţi bine înainte să consumaţi alcool

Înainte de a merge la o petrecere bucură-te de o masă bogată în fibre, carbohidraţi complecsi şi proteine ​​slabe. Umplerea stomacului cu alimente lent digerabile, cum sunt proteinele, carbohidraţii şi grăsimile sănătoase va face ca alcoolul să fie absorbit într-un ritm mai lent.

Adăugaţi usturoi

Atunci când consumaţi alcool, ficatul încearcă descompunerea unui compus toxic numit acetaldehidă. Usturoiul conţine o substantţă chimică ce poate neutraliza acetaldehida, deci adăugaţi-l la masă din belşug, dar asiguraţi-vă că vă spălaţi pe dinţi după aceea.

Evitaţi băuturile dulci

Cocktail-urile nu doar că sunt bogate în calorii, dar acestea tind să facă mahmureala mult mai intensă. În schimb, acidul sau o felie de lămâie poate face ca senzaţia să fie diminuată.

După petrecere

Evită ronţăielile

De obicei, după mahmureală apare pofta pentru alimente sărate, dulci sau grase, dar rezistă impulsului. Acest tip de alimente pline de sodiu vă va deshidrata şi va creşte senzaţia de mahmureală. În plus, te vei simţi mult mai rău când te trezeşti.

Mâncaţi alimente care absorb alcoolul

Mâncatul unui aliment bogat în vitamine poate face ca trezirea să fie mai uşoară. Când consumaţi alcool toată noaptea epuizaţi magneziul şi potasiul, deci recomandat este să mâncaţi alimentare care sunt bogate în aceste minerale - bananele, frunzele verzi sau avocado sunt alegeri bune. De asemenea, alimentele ce conţin carbohidraţi absorb alcoolul. Un sandviş uşor, umplut cu legume şi proteine, ​​este un pariu bun pentru o dimineaţă mai fericită.

Odihneşte-te

Este destul de evident, corpul tău are nevoie de timp pentru recuperare. Opriţi alarma setată să sune de dimineaţă, trageţi draperiile şi bucuraţi-vă de un somn bine meritat. Corpul vostru vă va mulţumi pentru asta.

Dimineaţa următoare

Multivitamine

După o noapte îmbibată în alcool sunteţi epuizat de vitamine şi nutrienţi. Acest lucru este valabil mai ales în cazul vitaminei B, iar ficatul are nevoie de acestea pentru a detoxifia în mod eficient sistemul. Doza zilnică recomandată dintr-o tabletă de multivitamine te va ajuta să te simţi mai bine şi să treci mai uşor peste mahmureală.

Consumă un mic dejun consistent, care să conţină ou

Vei experimenta probabil o scădere a zahărului din sânge a doua zi după ce ai consumat alcool. Bucuraţi-vă de un mic dejun sănătos, dar consistent, care include carbohidrati, proteine ​​slabe, unele produse lactate, fructe şi legume. Un studiu recent a constatat ca taurina, un compus găsit în ouă, poate diminua problemele hepatice cauzate de o noapte de beţie.

Rezistă tentaţiei de a bea cafea

Cafeina este un diuretic natural, ceea ce înseamnă că va determina corpul să elimine apă. Din moment ce deshidratarea este răspunzătoare de simptomele fiecărei mahmureli, este normal să evitaţi orice substanţă care vă va deshidrata şi mai mult. Încercaţi un suc proaspăt de portocale, suc verde sau apă.

Nu vă temeţi să încercaţi ghimbirul

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale de a lupta împotriva stărilor de greaţă, aşa că o ceaşcă de ceai de ghimbir poate fi exact ceea ce aveţi nevoie.

Faceţi mişcare

Sportul poate fi ultimul lucru de care vreţi să auziţi când vă confruntaţi cu efectele unei mahmureli. Totuşi, mişcarea dă un impuls al eliminării de endorfine şi energie, iar creşterea aportului de oxigen va accelera eliminarea toxinelor din organism.

Mergeţi la saună

Dacă nu aveţi chef de mişcare, luaţi în calcul câteva minute de stat în aburii unei saune umede. Transpiraţia stimulează sistemul limfatic şi te ajută să elimini toxinele mai repede, astfel încât să te simţi relaxat şi odihnit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite