Secretele unui bronz perfect: cum trebuie să pregătim pielea şi cu cât timp înainte se aplică loţiunea de soare

Secretele unui bronz perfect: cum trebuie să pregătim pielea şi cu cât timp înainte se aplică loţiunea de soare

Exfolierea pielii este necesară înainte de a ne expune pentru prima dată la soare. FOTO sweat.burnthis.com

Un trup perfect bronzat ne face să ne simţim mai bine în propria piele şi adesea să prelungim stare de bine cu care ne întoarcem din vacanţă. Însă pentru a căpăta un bronz de invidiat, care va rezista o perioadă îndelungată, trebuie să avem grijă la câteva detalii esenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

O vacanţă perfectă la mare înseamnă pentru mulţi şi căpătarea unui bronz uniform, fără arsuri solare, cojirea pielii sau pete inestetice. Tocmai de aceea, mersul expunerea la soare trebuie făcută după ce am îndeplinit câteva cerinţe esenţiale pentru un bronz reuşit.

Exfolierea şi epilarea 

Exfolierea pielii este necesară înainte de a ne expune pentru prima dată la soare. Pielea curăţată în profunzime cu ajutorul unui gomaj blând va îndepărta celulele moarte. Cele mai câştigate vor fi persoanele care au reuşit să facă acest lucru cu o lună înainte de a face plajă, în fiecare săptămână.

Femeile, dar şi bărbaţii care preferă să-şi îndepărteze părul de pe anumite zone ale corpului, trebuie să opteze pentru o metodă de epilare care îi scapă de problema pilozităţii cât mai mult timp. Ideea este să nu fie necesară epilarea la scurt timp după ce ne-am bronzat. De asemenea, după ce ne-am bronzat, epilarea trebuie făcută pe o piele foarte bine hidratată, pentru că bronzul poate fi distrus de apariţia unor pete inestetice.

Hidratarea şi aplicarea corectă a loţiunii de soare 

În ceea ce priveşte hidratarea, expunerea la soare usucă pielea extrem de mult, ceea ce accelerează inclusiv procesul de îmbătrânire. Tocmai de aceea este bine să nu ignoraţi hidratarea, nu numai prin consumul optim de apă şi de legume/fructe, dar şi cu ajutorul cremelor nutritive, care trebuie aplicate în fiecare zi.

Cele mai multe persoane preferă să-şi aplice crema de plajă abia când ajung la plajă. Corect şi eficient este însă ca loţiunea să fie aplicată cu 30 de minute de a ne aşeza pe şezlong, timp în care crema va putea să intre în piele şi să-şi facă efectul aşa cum  trebuie. Bineînţeles, factorul de protecţie trebuie ales în funcţie de tipul de piele pentru a evita arsurile. De asemenea, loţiunea trebuie reaplicată din oră în oră, dar şi după fiecare baie în mare sau în piscină. 

Nu ignoraţi faptul că anumite zone ale corpului se bronzează mai repede decât altele, cum este cazul umerilor, urechilor, decolteului, pomeţilor şi coapselor, unde este necesară aplicarea unui strat mai gros de cremă. Nu uitaţi să aplicaţi cremă şi pe buze, pentru a le proteja. Nu încercaţi să obţineţi bronzul perfect în timp record, ci respectaţi intervalul orar recomandat de medici, adică între orele 7:00 şi 11:00, şi după ora 16.00-17:00.

Îngrijirea pielii după plajă 

Îngrijirea pielii după plajă este şi ea importantă pentru a obţine un bronz de invidiat. Prin urmare, evitaţi duşurile fierbinţi şi lungi, în favoarea celor scurte şi călduţe. Nu ştergeţi pielea viguros cu prosoape aspre, ci tamponaţi, apoi aplicaţi o cremă hidratantă. Dacă se întâmplă să simţiţi un disconfort la nivelul pielii (senzaţia că pielea vă ţine), cel mai bine este să aplicaţi pe lângă o cremă hidratantă obişnuită şi o loţiune specială pentru după plajă. Acestea nu numai că au efect răcoritor şi calmează pielea, dar există şi versiuni care ajută la fixarea bronzului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: