Scoţia a devenit prima ţară din lume care distribuie gratuit produse de igienă intimă în spaţiile publice

Scoţia a devenit prima ţară din lume care distribuie gratuit
produse de igienă intimă în spaţiile publice

În 2018, Scoţia a devenit prima ţară care a oferit gratuit produse de igienă feminină în şcoli, colegii şi universităţi.

Oferind femeilor tampoane şi absorbante, Scoţia a devenit prima ţară din lume care pune la dispoziţie în mod gratuit tuturor femeilor produse de igienă intimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, tampoane şi absorbante pot fi găsite gratuit în anumite locuri publice, precum centrele comunitare, cluburile pentru tineri şi farmacii.

Costul anual estimat al acestei măsuri pentru contribuabilii scoţieni este de 24 de milioane de lire sterline (32 milioane dolari americani), scrie Agerpres.

Proiectul de lege - The Period Products (Free Provision) Scotland Bill - care a fost propus pentru prima dată în 2017 de către Monica Lennon, membră a Partidului Laburist, a fost adoptat în unanimitate de Parlament, iar premierul scoţian Nicola Sturgeon l-a numit "o politică importantă pentru femei şi fete".

„Mândră să votez pentru această legislaţie revoluţionară. Scoţia a devenit prima ţară din lume care oferă gratuit produse de igienă feminină pentru toate femeile care au nevoie de ele", a scris Sturgeon pe Twitter.

În 2018, Scoţia a devenit prima ţară care a oferit gratuit produse de igienă feminină în şcoli, colegii şi universităţi.

Aproximativ 10% dintre fetele din Marea Britanie nu şi-au putut permite produse de igienă feminină, conform unui sondaj realizat de asociaţia de caritate Plan International în 2017, multe militante pentru această măsură avertizând că numeroase fete au lipsit de la şcoală din acest motiv.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările