Schimbări minore de mentalitate care vă vor creşte calitatea vieţii şi vă vor ajuta să aveţi succes

Schimbări minore de mentalitate care vă vor creşte calitatea vieţii şi vă vor ajuta să aveţi succes

7 schimbări mentale care deblochează şansele de atingere a succesului. FOTO 123RF

Dacă simţiţi că vă sabotaţi singuri şansele de succes, punându-vă mereu piedici prin felul în care gândiţi, aplicaţi câteva schimbări mintale care vă vor debloca şansele de reuşită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vrei să trăieşti o viaţă productivă, fericită şi de succes, dar blocajele mintale se pun în calea voastră? Dacă sunteţi dispus să faceţi tot ce este nevoie pentru a reuşi, dar mintea vă este paralizată şi în imposibilitatea de a acţiona, trebuie să ştiţi că există câteva schimbări simple care vă pot accelera şansele de succes, scrie businessinsider.com.

Transformă invidia în curiozitate

Toţi suferim de gelozie la un moment dat sau altul. Dar invidia poate fi utilă atunci când valorificaţi puterea sa în mod corect. Transformarea energiei în curiozitate vă va determină să luaţi măsuri pentru a atinge succesul în loc să vă simţiţi geloşi pe cei care reuşesc.

Fă din învăţare o obligaţie, nu o opţiune

Procesul de învăţare te ajută să schimbi modul în care priveşti lumea. Îţi dă încredere să-ţi urmezi visurile şi să-ţi dezvolţi abilităţile pentru a-ţi putea pune în aplicare ideile. Cu cât înveţi mai mult, cu atât poţi ţine mai uşor pasul cu evoluţia. Acumularea de noi informaţii trebuie să devină un stil de viaţă. Aveţi mai mult acces la informaţii decât oricând. Canalizaţi-vă energia pe propria educaţie.

Înlocuiţi „sunt“ cu „lucrez la mine“

Etichetele pe care vi le puneţi sunt direct răspunzătoare de acţiunile viitoare. Aveţi grijă ce cuvinte folosiţi atunci când vorbiţi despre propria persoană. În momentul în care vă etichetaţi ca fiind leneş, prost, slab sau orice alt lucru negativ, acţionaţi în conformitate cu eticheta respectivă.

• În loc de „Sunt leneş“, puteţi spune „Mă străduiesc să devin o persoană mai productivă“.

• „Nu am bani“ – „Învăţ cum să gestionez finanţele mele şi cum să-mi dezvolt abilităţile pentru a câştiga mai mult“.

• „Sunt prost“ – „Sunt în proces de a învăţa cât de mult pot şi nivelul meu de cunoştinţe va creşte“.

Aceaste schimbări în felul în care vă catalogaţi va duce la schimbări importante şi în modul în care acţionaţi.

Învăţaţi din experienţe

Cunoaşterea vine din experienţă - nu dintr-o bucată de hârtie. Pentru a fi văzut ca un expert, trebuie să ştii să le vorbeşti oamenilor pentru a le câştiga respectul. Când dezvoltaţi cunoştinţele necesare, veţi construi încrederea necesară pentru a vă putea exprima cu autoritate şi oamenii vă vor trata cu respect.

Puneţi accentual pe fericire, nu pe ambiţie

„Ambiţia înseamnă asocierea fericirii tale cu ceea ce spun sau fac cei din jur. Îngăduinţa sinelui înseamnă să te legi de lucrurile care ţi se întâmplă. Nebunia înseamnă legarea fericirii de propriile acţiuni“- Marcus Aurelius.

Adevărul este că uneori poţi face totul în mod corect, fără să reuşeşti să atingi succesul. Norocul intră în joc şi lucruri rele li se pot întâmpla oamenilor buni. Când îţi asociezi fericirea cu rezultate specifice, te expui pericolului de a deveni nefericit sau chiar deprimat atunci când lucrurile nu merg aşa cum ţi-ai dorit.

Nu vă gândiţi niciodată că pierdeţi timpul, învăţaţi din greşeli

S-ar putea să fiţi îngrijorat că puteţi face alegeri greşite atunci când vine vorba de viitorul vostru. Nu vreţi să pierdeţi timpul cu un plan greşit. Dacă vă gândiţi la fiecare moment al vieţii voastre, vă veţi da seama că timpul nu poate fi risipit niciodată. Totul contează. Greşelile pe care le-aţi făcut în trecut ar putea duce la succes în viitor. Când aveţi un nivel înalt de conştientizare, puteţi obţine informaţii detaliate din fiecare experienţă.

Ţintiţi cât mai sus

Majoritatea oamenilor ţinesc spre un loc de mijloc sau chiar în partea inferioară a topului. Când ţintiţi sus, vă veţi obliga să rămâneţi mereu în formă. Nu este deloc aglomerat podiumul, puţini ţintesc acolo. Cu excepţia copiilor care au un nivel de încredere crescut, majoritatea oamenilor îşi pun singuri piedică prin atitudinea pe care o au. Pur şi simplu credeţi în capacitatea pe care o aveţi pentru a atinge succesul.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările