Scaune de bar pentru interioare moderne

Scaune de bar pentru interioare moderne

Puteţi folosi scaune de bar într-o bucătărie deschisă spre living, de tip insulă, după modelul american. FOTO starmanner.com

Scaunele înalte au devenit în timp piese de mobilier extrem de versatile şi confortabile, motiv pentru care nu mai sunt utilizate exclusiv în baruri sau cafenele. Graţie diversităţii modelelor existente pe piaţă, acestea pot fi folosite pentru a transforma locuinţele personale în spaţii relaxate şi moderne.

Ştiri pe aceeaşi temă

Originea scaunelor înalte nu a fost stabilită cu exactitate, dar primele modele de acest fel ar fi apărut în Grecia antică, în China şi chiar în Egipt. Unul dintre cele mai interesante scaune înalte a fost însă descoperit în Africa, de pe vremea regilor Asante ai Ghanei, fiind realizat din aur. Se pare că obiectul ar fi fost un dar pentru regele Osei-tutu din partea unui preot care a confecţionat scaunul cu propriile mâini.

Popularitatea acestui tip de mobilier a explodat însă în America anilor ‘50, când scaunele de bar au devenit aproape nelipsite din căminele americanilor. Astăzi, scaunele de bar retro sunt vânate de colecţionari şi de restauratori pentru că oferă un aer aparte, vintage, amenajărilor inspirate de respectiva perioadă.

Scaune de bar clasice sau moderne, cu spătar sau fără, scaune de bar fixe sau reglabile pe înălţime, tapiţate cu piele ecologică, realizate din plastic sau din lemn, astăzi există modele potrivite pentru orice tip de locuinţă. Important este să decideţi care este varianta cea mai potrivită pentru casa dumneavoastră.

Astfel, pentru un interior elegant puteţi opta pentru un scaun de bar modern, realizat din piele ecologică, în nuanţe de roşu, galben sau chiar argintiu. Aceste scaune de bar pot fi rotative şi reglabile pe înălţime, cu şezutul din piele ecologică moale, extrem de confortabile şi oferind în acelaşi timp o notă festivă încăperii. 

 

Perfecte pentru relaxare într-un cadru contemporan atractiv sunt şi scaunele de bar realizate din piele ecologică, cu şezutul confortabil datorat stratului gros cu care sunt căptuşite, şi design elegant, definit de liniile armonioase. 


De asemenea, puteţi amenaja un bar în living, care poate deveni un loc plăcut de socializare cu invitaţii, sau puteţi folosi scaune de bar într-o bucătărie deschisă spre living, de tip insulă sau peninsulă, după modelul american. Scaunele de bar realizate din lemn sunt potrivite pentru spaţiile care combină elementele clasice cu cele moderne, de exemplu. În acest caz, şezutul şi spătarul confecţionate din lemn se completează perfect cu metalul lucios al bazei suportului pentru picioare şi al mecanismului de culisare. 

 

Pentru a obţine un aspect luminos, modern, pot fi folosite scaunele de bar rotative, reglabile pe înălţime, cu şezutul din plastic, baza din oţel cromat, piston cromat cu gaz şi suport pentru picioare.

Scaunele de bar rotative, cu spătar şi şezut căptuşit, pot fi folosite cu succes şi în camerele adolescenţilor energici, care nu stau o clipă locului, pentru că vor aprecia mobilitatea oferită de o astfel de piesă de mobilier. Optaţi pentru un scaun cu spătar ergonomic, care poate fi utilizat timp îndelungat.

Scauneonline.ro este unul dintre cei mai mari importatori de scaune din România. Pentru comenzi accesaţi www.scauneonline.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: