Satul femeilor Rapunzel: localitatea intrată în Cartea Recordurilor graţie podoabei capilare cu care se mândresc sătencele

Satul femeilor Rapunzel: localitatea intrată în Cartea Recordurilor graţie podoabei capilare cu care se mândresc sătencele

FOTOGRAFII Daily Mail

Satul Huangluo Yao din China a ajuns să figureze în Cartea Recordurilor datorită unei tradiţii aparte a femeilor de aici, care reprezintă şi zestrea lor cea mai de preţ: podoaba capilară. În sat trăiesc 120 de femei al căror păr măsoară aproxiamtiv 1,8 metri lungime, fiind cunoscut în lume ca satul femeilor Rapunzel, trimitere la personajul de poveste vestit pentru părul său extrem de lung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform tradiţiei din satul Huangluo Yao din China, părul lung şi sănătos este o garanţie a longevităţii unei femei, a bunăstării şi un semn de noroc în viaţă. Tocmai de aceea, sătencele îşi îngrijesc părul ca ochii din cap, ceea ce presupune şi să-l spele în apa râului din zonă, un adevărat spectacol pentru cei care au privilegiul să ia parte la un astfel de moment.

Pe vremuri, femeile din sat aveau voie să-şi arate părul numai soţului şi copiilor, fiind considerată o parte sacră a corpului. Tocmai de aceea, dacă un bărbat străin se întâmpla să vadă o fată care nu avea părul acoperit, acesta era obligat să fie soţul acesteia timp de trei ani.

Cel mai lung păr din sat măsoară peste 2 metri, iar posesoarea respectivei podoabe capilare este invidiată de localnice, notează Daily Mail. 

Femeile de aici au voie să-şi tundă părul o singură dată în viaţă, când împlinesc 16 ani, înainte de a începe să-şi caute un soţ.  În afară de momentele în care trebuie să-l îngrijească, femeile din sat îşi poartă părul prins într-o coafură destul de complicată (foto jos).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările