Sărurile de baie te întineresc. Cum trebuie să le foloseşti

Sărurile de baie te întineresc. Cum trebuie să le foloseşti

Sărurile de baie te întineresc! Cum trebuie să le foloseşti

Sărurile pot fi folosite atât în băile relaxante, cât şi în compoziţia diverselor măşti de frumuseţe. Te ajută să uiţi de stres şi, în plus, purifică şi hidratează pielea, dându-i un aspect proaspăt, tineresc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sarea de baie este bogată în minerale şi are numeroase beneficii pentru corp: deschide porii, purifică şi hidratează pielea, lăsând-o moale şi catifelată.
 
Pentru un efect mai intens, poate fi combinată cu uleiuri esenţiale sau cu alte ingrediente hidratante precum mierea. Cele mai utilizate cristale de sare sunt Himalaya, Epsom şi cele de la Marea Moartă. 
 

Sărurile de baie te întineresc: cum le foloseşti

 

Sarea roz de Himalaya, pentru hidratare

 
Este considerată drept una dintre cele mai pure săruri din lume, iar culoarea roz este rezultatul unei cantităţi mici de oxizi de fier (rugină). Nerafinată, sarea roz de Himalaya este bogată în oligoelemente şi săruri minerale, peste 80 la număr, care au efect de regenerare, de hidratare şi de detoxificare. În cosmetice, contribuie la echilibrarea pH-ului pielii şi întârzie îmbătrânirea. Sarea are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice, fiind indicată persoanelor cu eczeme, acnee şi psoriazis. Amestecă un sfert de cană de sare cu o jumătate de cană de ulei de măsline sau ulei de cocos, până obţii o pastă. Aplic-o pe corp şi lasă să acţioneze aproximativ 10 minute, apoi clăteşte. Băile cu sare te relaxează şi au efecte asupra sănătăţii întregului organism. Într-o cadă plină cu apă adaugă aproximativ 1 kg sare. Amestecă până se dizolvă. Repetă terapia la 3-4 zile.
 

Sarea Epsom, exfoliantul natural

 
Sulfatul de magneziu obţinut pe cale naturală e cunoscut şi sub numele de sare Epsom sau sare amară. Se foloseşte pentru reducerea stresului, calmarea durerilor şi catifelarea pielii. Cristalele curăţă pielea de impurităţi, o înmoaie şi îi conferă un aspect plăcut. Considerată un exfoliant natural, îndepărtează celulele moarte şi reduce problemele legate de eczeme şi psoriazis. Într-o cană cu sare adaugă 4 linguri de miere şi amestecă până când obţii o pastă groasă. Masează-ţi corpul în timpul duşului, de jos în sus, cu mişcări circulare, de 2-3 ori pe lună. Pentru o baie relaxantă, pune 2 căni de sare amară în cadă şi adaugă apă caldă.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: