S-a semnalat primul caz al unei persoane dependente de Google Glass

S-a semnalat primul caz al unei persoane dependente de Google Glass

Sergey Brin, fondatorul Google, şi designerul Diane von Furstenberg purtând ochelarii de realitate virtual Google Glass. FOTO Daily Mail

Un bărbat din Statele Unite este primul pacient tratat pentru dependenţă de ochelarii de realitate virtuală Google Glass.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, fost angajat în serviciul marinei americane, a mărturisit că purta ochelarii câte 18 ore pe zi, renunţând la ei doar când dormea şi cât timp făcea baie, şi că a fost furios atunci când doctorii l-au obligat să renunţe la dispozitiv. Mai mult decât atât, bărbatul a declarat că se visa purtând ochelarii de realitate virtuală.
 
„În timpul programului său de tratament pentru dependenţa de alcool, pacientul s-a arătat iritat în legătură cu faptul că nu putea folosi ochelarii de realitate virtuală. Acesta exercita o mişcare aproape involuntară cu mâna dreaptă, pe care o ducea în zona tâmplei, apăsând cu degetul acea zonă”, a consemnat doctorul care se ocupă de cazul bărbatului.
 
Pe lângă dependenţa de dispozitivul tehnologic, bărbatul era bipolar, suferea de anxietate, fobie socială, tulburare obsesiv-compulsivă, şi dependenţă severă de tutun şi alcool. Acesta a fost internat timp de 35 de zile pentru combaterea dependenţei de ochelarii produşi de Google, timp în care simptomele s-au ameliorat.
 
Dependenţa de internet nu a fost inclusă în „Manualul de Diagnostice şi Statistici al Bolilor Mentale” pe 2013, când s-a făcut ultima actualizare, iar cercetătorii susţin că simptomele aşa-numitei dependenţei de internet sunt de obicei simptomele altor probleme psihologice, consemnează publicaţia britanică „Daily Mail”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: