S-a hotărât: există o capitală a selfie-ului

S-a hotărât: există o capitală a selfie-ului

Selfie-ul, imaginea preferată a prezentului

După ce cuvântul a fost oficializat prin introducerea lui în dicţionar, după ce preşedinţi de stat s-au capturat într-un selfie demn de toată atenţia, imaginea tip autoportret are acum şi o capitală.

O capitală a selfie-ului a fost numită, după ce o analiză extinsă realizată de publicaţia „Time”. Oraşul Makati, parte a zonei metropolitane din Manila (capitala Filipinelor), cunoscut drept şi centrul financiar Manila, a ajuns să domine topul oraşelor în care selfie-ul a devenit religie. Cu toate că nu este atât de popular pentru civilizaţia occidentală, oraşul filipinez pare să adore un element cât se poate de vestic. 
 
Pentru a ajunge la această concluzie, Time a creat o bază de date care a cuprins mai mult de 400.000 de imagini postate pe Instagram, care aveau hash-tag-ul „#selfie”. Imaginile conţineau şi coordonatele geografice. 
 
459 de oraşse din toată lumea au fost clasificate în funcţie de numărul imaginilor tip selfie, postate între 28 ianuarie şi 2 februarie, dar şi între 3 şi 7 martie. 
 
Makati şi Pasig, altă parte a Manilei, au avut 258 de persoane care făceau selfie-uri la 100.000 de oameni, potrivit analizei „Time”. Diferenţa este evidentă, în măsura în care Bucureşti este clasat pe locul 309, cu 8 oameni care fac selfie-uri la 100.000. Cluj-Napoca, însă, s-a situat pe locul 232, cu mai mulţi entuziaşti ai selfie-ului pe cap de locuitor, respectiv 13 la 100.000. 
 
La fel de contrastant pare şi faptul că Tokyo, Japonia, este situat pe locul 413, cu doar 2 oameni iubitori de selfie la 100.000. 
 
New York, inclusiv Manhattan, Queens, Brooklyn şi o parte din Bronx, a ieşit pe al doilea loc al topului, cu 202 de amatori de selfie la 100.000 de oameni. Miami, Anaheim şi Santa Ana, and Petaling Jaya in Malysia rounded out the top five. 
 
Iată câteva imagini din capitala selfie-urilor.

   

Top 10 oraşe dominate de selfie 
 
1. Makati şi Pasig
2. New York
3. Miami
4. Anaheim şi Santa Ana, California
5. Petaling Jaya, Malaysia
6. Tel Aviv
7. Manchester
8. Milano, Italia
9. Cebu, Filipine 
10. Georgetown, Malaysia
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările