Roșiile previn atacul cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care consumă roşii prezintă cu 55% mai puţine riscuri să sufere un accident vascular cerebral, arată un studiu apărut în publicația „Neurology".

Efectul terapeutic al roșiilor se datorează licopenului, un puternic antioxidant conțin de aceste legume. Cercetătorii finlandezi au efectuat un studiu în care au inclus 1.031 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 46 şi 65 de ani. Nivelul de licopen din sânge al voluntarilor a fost măsurat la începutul studiului, iar participanţii au fost monitorizaţi, în medie, timp de 12 ani, timp în care 67 dintre ei au suferit un accident vascular cerebral.

258 de bărbaţi au înregistrat un nivel scăzut de licopen în sânge, iar dintre aceștia 25 au suferit un atac cerebral, faţă de 11 din rândul celor 259 de bărbaţi cu nivelul cel mai ridicat de licopen în sânge.

„Studiul subliniază virtuţile unui regim alimentar bogat în fructe şi legume care poate diminua riscul de accident cerebral", subliniază Jouni Karppi de la Universitatea din Finlanda, din Kuopio, autorul principal al studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite