Dar dacă îţi este dor de băutura pe care o luai în drum spre birou sau în pauza de după masă, atunci reţetele sunt un pic mai complexe. Din fericire, cu puţină răbdare şi câteva instrumente din propria bucătărie, vei deveni un adevărat barista. Cel puţin la tine acasă.

Cafeaua franţuzească cu lapte

 

Următorul pas după espresso este adăugarea laptelui. Această reţetă franţuzească este suficient de simplă, dar oferă acea senzaţie de băutură de care ai putea să te bucuri la o cafenea decentă.

Paşii sunt simpli: adaugi jumătăţi egale de cafea şi lapte încălzit într-o ceaşcă, apoi amesteci. Dacă poţi face spumă de lapte acasă, poţi adăuga la final câteva linguri, pentru un aspect estetic plăcut.

Cafecito

 

Cafeaua cubaneză este dulce, cu un gust bogat şi delicioasă. În mod tradiţional, se serveşte după cină şi nu este nevoie de desert atunci când împărtăşeşti această băutură cu familia sau prietenii. Necesită o tehnică specială pentru a crea shot-uri de espresso cu un strat gros de cremă spumoasă deasupra. Spre deosebire de alte băuturi espresso, crema este creată cu zahăr, nu cu lapte şi nu este nevoie să ai un espressor scump în bucătărie.

Un espressor cu o capacitate de 6 sau 9 cani sau un vas moka funcţionează cel mai bine. Preparatul cafelei este uşor, iar cafeaua cubaneză măcinată o face mult mai autentică. Orice boabe de cafea proaspăt măcinate sunt la fel de bune.

Există câteva trucuri pentru transformarea zahărului în crema perfectă şi este nevoie de practică. Foloseşte prima lingură de cafea făcută. Aceasta este concentrată şi ideală pentru „baterea” cu zahăr pentru a crea pasta groasă cunoscută sub numele de espuma (sau espumita). Pentru a obţine consistenţa dorită, trebuie să baţi amestecul timp de câteva minute. Este nevoie de răbdare şi muşchi, dar cafeaua rezultată este în valoare de fiecare parte din ea. Aproximativ 6 grame zahăr sunt necesare pentru fiecare servire.

Oferte espressoare DeLonghi eMAG

Cafeaua Cold Brew


Cafeaua la rece nu este exact aceeaşi precum cafeaua îngheţată, deşi este adesea servită la rece şi cu gheaţă. În loc de folosirea apei fierbinţi, berea rece se face prin înmuierea cafelei măcinate în apă rece. Nu ai nevoie de instrumente sau echipament special şi este incredibil de uşor de făcut acasă.

Această metodă simplă de preparare produce o aromă mai bogată şi mai dulce, oferind gustul adevărat al boabelor de cafea. Este aproape la fel de concentrat ca espresso, dar fără gustul amar sau aciditatea ridicată a cafelei preparate la cald. Beneficiile pentru sănătate şi aromă o fac o opţiune excelentă pentru băutorii de cafea, chiar şi pentru cei care au renunţat din cauza problemelor digestive.

Boabele de cafea proaspăt măcinate şi apa rece sau la temperatura camerei sunt singurele ingrediente necesare. Vei avea, de asemenea, nevoie de un vas pentru a prepara, un capac sau o folie de plastic, ceva cu care să se agite (o lingură, de exemplu) şi o modalitate de a-l filtra. Există producători de cafea menită să fie preparată la rece. Dacă ai alte preferinţe, o presă franceză funcţionează bine, deşi orice recipient de sticlă de dimensiuni medii o va face.

Dacă nu vrei să complici reţeta, porneşte la drum cu borcanele pe care le ai la îndemână, foarte utile pentru acest tip de cafea. Raportul cafea – apă este de 4 la 1. Foloseşte cafea măcinată (nu fin), toarnă apă rece sau la temperatura camerei şi pune compoziţia la rece timp de 12 ore. O poţi păstra şi 24 de ore. Când e gata de servire, filtrează conţinutul într-un nou recipient. Cafeaua astfel preparată se poate dovedi prea tare pentru anumite persoane, aşa că fii pregătit să mai adaugi apă dacă este necesar.

Acum că vremea ne permite să ne bucurăm de cafea în grădină sau pe balcon, ce reţetă de mai sus vrei să încerci?