Remedii naturale care şterg pistruii, recomandate de renumitul fitoterapeut Ovidiu Bojor

Remedii
naturale care şterg pistruii, recomandate de renumitul fitoterapeut Ovidiu
Bojor

Ovidiu Bojor, Doctor în Farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi Academeiei de Ştiinţe şi Arte din SUA

În timp ce mulţi oameni găsesc atractivi şi naturali micii pistrui, majoritatea celor care îi au speră să scape de ciorchinii de celule concentrate de melanină care se văd foarte uşor la persoanele cu ten deschis. Renumitul doctor în farmacie Ovidiu Bojor oferă câteva remedii naturale pentru ştergerea pistruilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pistruii sunt puncte maro, de dimensiuni diferite, care apar la suprafaţa pielii. Ei reprezintă semne că pielea a fost afectată de expunerea prelungită la razele solare sau de dezechilibrele hormonale.

Şi ereditatea joacă un rol important în apariţia pistruilor şi, din păcate, nu există un tratament prin care aceştia pot fi eliminaţi definitiv. În schimb, există soluţii pentru atenuarea culorii pistruilor, iar printre cele mai eficiente se regăsesc şi remediile naturale.

Doctor în farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academeiei de Ştiinţe şi Arte din SUA, Ovidiu Bojor descrie în cartea „Pledoarie pentru viaţă sănătoasă“ câteva remedii naturale pentru ştergerea pistruilor.

„O dată cu apariţia industriei cosmetice, bazată în special pe chimicale, cosmetica naturală a fost dată uitării. Abia în ultimerle decenii s-a revenit la produsele naturale, dar prelucrate prin diferite procedee care nu protejează întotdeauna structurile chimice cu adevărat naturale“, susţine specialistul.

Remedii naturale care şterg pistruii, recomandate de renumitul doctor farmacist Ovidiu Bojor:

Castraveţi

Aplicaţii cu felii de castravete, în mod repetat, timp de 1-2 săptămâni.

Ceapă

Aplicaţii repetate cu suc de ceapă, de 3-4 ori pe zi, timp de 5-6 zile

Pătrunjel

Alicaţii cu suc proaspăt de frunze, de 2-3 ori pe zi, timp de 15-20 de zile.

Dacă vrei să scapi de pistrui ar trebui să te înarmezi cu multă răbdare, deoarece rezultatele apar în timp. În plus, în anotimpul cald, lupta este mai grea, deoarece razele ultraviolete stimulează înmulţirea melanocitelor, celule ce sintetizează melanina, responsabilă de pigmentul pielii. De regulă, cele mai predispuse la pistrui sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările