Reguli Feng Shui în apartament: cum aduci norocul în casă şi îţi găseşti echilibrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reguli Feng Shui în apartament. FOTO deltacolor.hr
Reguli Feng Shui în apartament. FOTO deltacolor.hr

O locuinţă în care avem sentimentul că nu reuşim să ne relaxăm după o zi grea poate fi reamenajată apelând la principiile Feng Shui, reguli izvorâte din tradiţia milenară a poporului chinez, inspirate de legătura interiorului cu natura. Aranjarea unui spaţiu în funcţie de principiile Feng Shui este menită să aducă energie pozitivă şi echilibru persoanelor din mediul respectiv. Iată câteva reguli Feng Shui în apartament.

Una dintre regulile de bază în Feng Shui (care se traduce prin „vânt“ şi „apă“ din limba chineză-n.r.) spune că trebuie să avem grijă ca energia să nu intre şi apoi să iasă din casă. Tocmai de aceea este indicat ca ferestrele să nu fie poziţionate exact pe direcţia uşilor sau faţă în faţă cu alte ferestre. Important este să avem parte de cât mai multă lumină naturală, pentru că astfel creştem şansele de a permite energiei pozitive să inunde locuinţa ori de câte ori deschidem ferestrele.

Reguli Feng Shui în apartament: Aranjarea mobilei

Rearanjarea unei camere trebuie să înceapă după ce a fost golită cu totul. Plasaţi mai întâi piesele mari de mobilier (pat, canapea, televizor etc), dar aveţi grijă ca fiecare obiect să fie relevant pentru fiecare cameră şi să nu incomodeze. Dacă vă loviţi în mod constant de diverse obiecte atunci înseamnă că sunt prea multe şi trebuie să le reorganizaţi sau să scăpaţi de ele. Aglomerarea de obiecte scade nivelul de energie pozitivă. 

În dormitor nu este indicat să puneţi oglinzi pentru că dă impresia existenţei mai multor persoane, invitând o posibilă a treia persoană în cuplu. Patul trebuie lipit întotdeauna de un perete, eventual alegeţi un pat care să aibă şi tăblie pentru că acest detaliu simbolizează siguranţa şi puterea. Somnul va fi mai lin şi vă veţi simţi mai odihnit dacă ţineţi cont de câteva indicaţii. Astfel, patul nu trebuie să fie orientat direct spre uşa dormitorului, iar în faţa patului puteţi pune o piesă de mobilier, dar nu una care să ocupe întreg spaţiul. 

Reguli Feng Shui în apartament: Culori benefice pentru bucătărie

În ceea ce priveşte bucătăria, expertul Feng Shui Lillian Too recomandă să alegem culori pastelate, eventual tonuri de bej sau galben, şi încăperea să nu fie plasată, dacă este posibil, pe direcţia Nord-Vest.

Reguli Feng Shui în apartament: Echilibrul dintre interior şi exterior

Pentru că regulile Feng Shui ţin cont foarte mult de comuniunea cu natura, este important să aduceţi în casă vase cu apă. O variantă la îndemână poate să fie un acvariu cu peşti. Elementul apă aduce prosperitate, aşa că ar trebui să fiţi fericiţi dacă aveţi şansa unui apartament localizat într-o clădire din apropierea unui lac, a unei fântâni sau a unei piscine.

Important este să aveţi şi plante în casă, inclusiv în bucătărie, alese dintre cele care nu necesită o îngrijire deosebită, tocmai pentru a respecta recomandarea Feng Shui de a aduce înauntru elemente din exterior.

Reguli Feng Shui în apartament: Simboluri norocoase

Fiecare individ are un simbol sau mai multe determinate de ziua sa de naştere. De exemplu, în zodiacul chinezesc poate sunteţi Şobolan sau Dragon, caz în care alegeţi o statuetă sau orice alt obiect care înfăţişează simbolul dumneavoastră şi plasaţi-l în centrul living-ului, eventual pe o măsuţă. Obiectele-simbol pot fi alese şi în funcţie de culoarea sau elementele (apă, lemn, foc, metal, pământ) definitorii pentru fiecare.

Reguli Feng Shui în apartament: Curăţenie generală în casă şi în viaţă

Pentru îmbunătăţirea fluxului Chi este extrem de important să curăţaţi casa temeinic şi să aveţi cât mai multe spaţii neaglomerate. Faceţi ordine inclusiv în dulapurile în care înghesuiţi de-a valma obiecte. Această curăţenie generală ar trebui să se extindă şi la obiceiurile proaste sau la oamenii care ne influenţează negativ. Pentru că de oamenii negativi este destul de greu să scapi, încercaţi măcar să reduceţi perioada de timp petrecută în preajma celor că vă fac să vă simţiţi obosiţi, deprimaţi, stresaţi, furioşi etc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite