Reguli de etichetă din anii '50: când era considerată o femeie „uşuratică“

Reguli de etichetă din anii '50: când era
considerată o femeie „uşuratică“

FOTO shadowvue.com

Expresia „de modă veche“ nu ţine doar de atitudine, comportament sau stil vestimanetar. O modă exista şi în privinţa regulilor de etichetă, iar o parte interesantă a acestora este chiar capitolul dedicat întâlnirilor dintre un bărbat şi o femeie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar bărbaţii aveau voie să invite femeile la întâlnire

Se pare că singurii care puteau face primul pas în anii 1950 erau bărbaţii. Dacă o femeie îndrăznea să sugereze o întâlnire unui bărbat, aceasta era considerată „uşuratică“, scre doyouremember.com.

Părinţii mai întâi

Fetele erau obligate să le prezinte părinţilor pe toţi băieţii cu care ieşeau în oraş, iar cavalerii aveau obligaţia de a-i întreba pe părinţi la ce oră ar trebui să le aducă fiica acasă. 

Doar bărbaţii dădeau comanda la restaurant

Când un bărbat invita o femeie la cină, de bun simţ era ca doamna să se hotărască asupra comenzii şi să-i comunice alegerea, astfel încât el să dea comanda chelnerului. De asemenea, domnul achita întotdeauna nota. 

Răspuns rapid la o eventuală invitaţie

Când o femeie primea o invitaţie, trebuia să răspundă rapid pentru a fi bine manierată. Fie că era vorba de o întâlnire între doi iubiţi, prieteni sau oameni de afaceri, un răspuns prompt era dovada unei bune educaţii.

Fără scuze

Nu anulaţi niciodată o întâlnire fără a oferi un motiv legitim. Timpul oferit persoanei iubite este unul dintre cele mai importante daruri pe care le puteţi face. Lipsa unui unei astfel de oportunităţi putea fi interpretată greşit.

Nu întârzia

Atât femeile cât şi bărbaţii erau obligaţi să ajungă la timp la întâlnire. Este o regulă de bune maniere şi acum, însă încălcarea acesteia nu mai este la fel de aspru criticată. 

Nu staţi în poziţii ciudate şi niciodată nu daţi impresia că vă plictisiţi.  

Fii gata de plecare atunci când iubitul tău soseşte să te ia. Nu îl lăsa să te aştepte şi întâmpină-l cu un zâmbet.

Dacă aveţi nevoie de un sutien, purtaţi unul. Nu vă ridicaţi fusta şi nu vă vă aranjaţi dresul în public.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările