Reguli de bune maniere pe care le încălcăm periodic: cum se folosesc corect tacâmurile la restaurant
0Fiecăruia i s-a întâmplat măcar o dată să fie surprins de numărul de tacâmuri de pe masă, aflându-se în situaţia jenantă de a nu şti în ce ordine se folosesc acestea. Deloc greu de reţinut, modul în care acestea sunt aşezate ne poate dezvălui ordinea în care este recomandat să fie folosite.
S-ar putea să vă consideraţi o persoană care nu încalcă regulile de etichită, dar e posibil să nu vă fi gândit vreodată că poşeta nu se ţine pe mâna dreaptă sau că nu este recomandat să pocnim din degete atunci când ne dorim să atragem atenţia chelnerului.
Reguli de bune maniere pe care le încălcăm periodic:
Nu este nevoie să menţionaţi că mergeţi la baie atunci când vă ridicaţi de la masă. Cereţi-vă scuze şi spuneţi că reveniţi imediat.
Purtaţi geanta pe mână stângă. Lăsaţi braţul drept liber pentru strângeri de mână în cazul în care vă sunt prezentate persoane noi.
Nu folosiţi prea mult parfum, mai ales în timpul verii. Acesta poate fi deranjant pentru cei din jur
Nu staţionaţi pe partea stângă a scării rulante
Nu pocniţi din degente atunci când aveţi nevoie să atrageţi atenţia chelnerului, este suficient să ridicaţi discret mâna.
Învăţaţi să folosiţi tacâmurile corect
1. Tacâmul pentru salată
2. Tacâmul pentru peşte
3. Tacâmul pentru friptură
4. Şerveţel
5. Cuţit pentru unt
6. Farfuria de pâine
7. Linguriţă pentru desert
8. Furculiţă pentru desert
9. Card de masă
10. Farfurie pentru salată
11. Bol de supă
12. Platou central
13. Cuţit pentru felul principal
14. Cuţit de friptură
15. Cuţit de peşte
16. Lingură pentru supă
17. Lingură pentru ceai
18. Furculiţă pentru fructe de mare
19. Pahar de apă
20. Pahar de şampanie
21. Pahar de vin roşu
22. Pahar de vin alb
23. Pahar Cherry