Reguli de bune maniere pe care le încălcăm periodic: cum se folosesc corect tacâmurile la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecăruia i s-a întâmplat măcar o dată să fie surprins de numărul de tacâmuri de pe masă, aflându-se în situaţia jenantă de a nu şti în ce ordine se folosesc acestea. Deloc greu de reţinut, modul în care acestea sunt aşezate ne poate dezvălui ordinea în care este recomandat să fie folosite.

S-ar putea să vă consideraţi o persoană care nu încalcă regulile de etichită, dar e posibil să nu vă fi gândit vreodată că poşeta nu se ţine pe mâna dreaptă sau că nu este recomandat să pocnim din degete atunci când ne dorim să atragem atenţia chelnerului.

Reguli de bune maniere pe care le încălcăm periodic:

Nu este nevoie să menţionaţi că mergeţi la baie atunci când vă ridicaţi de la masă. Cereţi-vă scuze şi spuneţi că reveniţi imediat.

Purtaţi geanta pe mână stângă. Lăsaţi braţul drept liber pentru strângeri de mână în cazul în care vă sunt prezentate persoane noi.

image

Nu folosiţi prea mult parfum, mai ales în timpul verii. Acesta poate fi deranjant pentru cei din jur

Nu staţionaţi pe partea stângă a scării rulante

Nu pocniţi din degente atunci când aveţi nevoie să atrageţi atenţia chelnerului, este suficient să ridicaţi discret mâna.

Învăţaţi să folosiţi tacâmurile corect

image

1. Tacâmul pentru salată

2. Tacâmul pentru peşte

3. Tacâmul pentru friptură

4. Şerveţel

5. Cuţit pentru unt

6. Farfuria de pâine

7. Linguriţă pentru desert

8. Furculiţă pentru desert

9. Card de masă

10. Farfurie pentru salată

11. Bol de supă

12. Platou central

13. Cuţit pentru felul principal

14. Cuţit de friptură

15. Cuţit de peşte

16. Lingură pentru supă

17. Lingură pentru ceai

18. Furculiţă pentru fructe de mare

19. Pahar de apă

20. Pahar de şampanie

21. Pahar de vin roşu

22. Pahar de vin alb

23. Pahar Cherry 

Sursă: BrightSide.me

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite