Razboiul gropilor

Tusa Steriana din Constanta a vazut multe in 86 de ani de viata. A trecut prin primul razboi mondial, a cunoscut greutatile ocupatiei bulgarilor si germanilor si a scapat, cu sansa, de tifos si

Tusa Steriana din Constanta a vazut multe in 86 de ani de viata. A trecut prin primul razboi mondial, a cunoscut greutatile ocupatiei bulgarilor si germanilor si a scapat, cu sansa, de tifos si foamete. Apoi a urmat al doilea razboi mondial, cu tot cortegiul lui de chinuri si suferinte. Dar tusa Steriana a scapat din nou. De abia se sfarsise marea conflagratie, ca au inceput alte razboaie, de data asta nedeclarate: razboiul rece si razboiul comunistilor impotriva "dusmanilor poporului". Batranica a scapat din nou. Dar, sambata, Steriana Havale n-a mai scapat. Femeia mergea linistita pe trotuar, cand a cazut, brusc, intr-o groapa adanca de un metru si jumatate. Groapa era atat de dibaci sapata, incat doar pompierii au reusit sa o scoata de acolo si sa o bage intr-o Salvare. La spital, cadrele medicale s-au chinuit degeaba sa o resusciteze, decesul survenind repede. Astfel, razboiul declansat in marile orase de regiile de utilitati publice a mai facut o victima. Faptul e unul banal, caci frontul se intinde pe sute de kilometri si victimele se numara cu zecile. Trotuarele si strazile din Romania arata de multe ori ca strazile din Kabul, dintr-un motiv simplu. Mai nici o primarie nu se oboseste sa controleze daca cei care sparg strazile ca sa bage conducte de apa, gaze sau cabluri de electricitate aduc sau nu strada la forma initiala. Si aceasta "acalmie administrativa" dureaza de vreo doua cincinale si jumatate, fara ca nimeni sa se ocupe in mod serios de problema. In acest fel, de 12 ani, nimic nou nu se intampla pe frontul gropilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările