Rasa Golden Retriever: cât costă un câine-călăuză şi prieten de nădejde

Rasa Golden Retriever: cât costă un câine-călăuză şi prieten de nădejde

Rasa Golden Retriever. Informaţii despre aceşti câini. FOTO Arhivă Adevărul

Rasa Golden Retriever. Câinii care aparţin acestei rase de vânătoare foarte populară în Scoţia se numără printre cele mai îndrăgite animale de companie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Golden Retriever este o rasă de câini de vânătoare foarte populară în Scoţia şi se numără printre cele mai îndrăgite rase pentru familie. Imaginea lor de salvatori îi transformă în animalele perfecte pentru cuplurile cu copii, dar şi în câini-călăuză pentru persoane cu dizabilităţi. 
 

Rasa Golden Retriever. Informaţii despre înfăţişare

Golden Retriever-ul este un câine de talie medie, cu bot conic, dar lat şi urechile triunghiulare şi pendulate. Are o constituţie musculoasă, acoperită de o blană densă şi moale, de culoare aurie sau într-o nuanţă apropiată de auriu. Blana roşcată este considerată a fi o anomalie.
 

Rasa Golden Retriever: personalitate

Câinii din această rasă sunt foarte afectuoşi şi plini de viaţă. Nu este un câine gălăgios şi este foarte uşor de educat şi dresat, fiind foarte răbdător şi blând. Golden Retriever-ii sunt loiali, prietenoşi şi gata să-şi mulţumească oricând stăpânul. Nu sunt violenţi, dar pot lătra puternic în cazul apropierii străinilor. Are nevoie de atenţie şi contact cu oamenii pentru a fi fericit şi pentru a rămâne ascultători. Dacă sunt izolaţi o perioadă mai lungă de timp, câinii din aceasta rasă pot deveni neascultători şi răutăcioşi. 
Prietenos cu toată lumea, inclusiv cu alţi câini, Golden Retriever-ul are instincte diminuate de câine de protecţie. Deşi e puţin probabil să atace, Golden-ul este un câine de pază destul de bun, lătrând sonor în cazul apropierii vreunui străin. 
 
Golden Retriever-ul este un animal de companie foarte bun pentru familii cu copii şi poate convieţui în deplină armonie cu alte animale de casă. Deşi pot trăi şi în apartamente dacă i se acordă suficient timp pentru mişcare, este recomandat ca persoanele care deţin un câine din rasa Golden Retriever să aibă o curte de dimensiunii medii. Preţul unui astfel de exemplar este de aproximativ 1.600 de lei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: