Profeţia sângelui de sfânt: vin necazuri pe Pământ. De ce anul 2017 se anunţă a fi dezastruos după eşecul lichefierii sângelui lui San Gennaro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2017 se anunţă a fi unul rău, destinat unor evenimente nefericite, după ce miracolul sângelului lui San Gennaro a eşuat pentru a treia oară în 600 de ani. Primul eşec a prevestit începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Datele la care lichefiază sângele sfânt

Din 1389 şi până în prezent, ceremonia lichefierii sângelui lui San Gennaro (Sfântul Ianuarie) are loc de trei ori pe an: în sâmbăta dinaintea primei duminici din mai (când a avut loc aducerea moştelor sfântului în Napoli), pe 19 septembrie (ziua martirului şi patronului spiritual al oraşului Napoli) şi pe 16 decembrie, când are loc comemorarea erupţiei Vezuviului din 1631, dată despre care se spune că sfântul a făcut miracolul de a opri lava la porţile oraşului. Sângele, care este ţinut într-o capsulă specială din sticlă, şi care este coagulat, se lichefiază în mod miraculos în timpul slujbei. San Gennaro a fost episcop al oraşului Napoli în secolul al treilea, fiind decapitat în timpul persecuţiilor la care erau supuşi creştinii în timpul împăratului Diocleţian. Moaştele sale şi sângele sunt ţinute la catedrala din Napoli, scrie „The Week“

Când nu s-a lichefiat sângele

Sângele nu s-a lichefiat în septembrie 1939, atunci când a izbucnit Al Doilea Război Mondial, în timpul epidemiei de holeră din Napoli, din 1973, şi în 1980, când a avut loc un cutremur soldat cu mai mulţi morţi în Italia. Deşi miracolul este cunoscut la nivel mondial şi acceptat pe plan local nu a făcut obiectul recunoaşterii oficiale a Bisericii Catolice.

„Nu trebuie să ne gândim la dezastre şi calamităţi. Suntem oameni cu credinţă şi trebuie să continuăm să ne rugăm“, a declarat monseniorul Vincenzo De Gregorio, abatele de la Capela Comorii lui San Gennaro. „În doctrinele locale, eşecul lichefierii sângelui semnalizează venirea războiului, a foametei, a bolilor şi un dezastru“, arată Catholic News Agency.

Sângele se schimbă după Papă

Anul acesta, pe 19 septembrie, sângele s-a lichefiat. Din punct de vedere istoric, sângele suferă schimbări odată cu venirea unui nou Papă. Pe 21 martie 2016, Papa Francisc s-a întâlnit cu preoţii care veghează flaconul cu sânge pentru a oferi o binecuvântare. După ce a primit flaconul înapoi de la Papă, cardinalul Crescenzio Sepe a spus: „Se pare că San Gennaro îl iubeşte pe Papă pentru că sângele este lichefiat pe jumătate“. „Se pare că sfântul ne iubeşte puţin. Trebuie să ne rugăm mai mult“, a răspuns Papa  Francis.

Ultima dată când sângele s-a lichefiat în prezenţa unui Papă a fost în 1848, atunci când Pius al IX-le a vizitat catedrala din Napoli. Fenomenul nu a avut loc când Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat oraşul, în octombrie 1979, sau când Papa Benedict al XVI-lea a venit în octombrie 2007. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite