Profesiile cu cea mai ridicată rată a divorţurilor: când se dovedeşte meseria un obstacol în calea fericirii conjugale

Profesiile cu cea mai ridicată rată a divorţurilor: când se dovedeşte meseria un obstacol în calea fericirii conjugale

Conform rezultatelor, cea mai mare rată de divorţ apare în cazul dansatorilor şi coregrafilor (43,05%), în cazul barmanilor - (38.43%) şi persoanelor care lucreză în domeniul masajului terapeutic (38.22%). FOTO redmondmassagetherapy.com

Se spune că în viaţă este bine să faci o meserie care te pasionează. Totuşi, profesia aleasă poate să interfereze negativ cu relaţia de cuplu, corelaţie stabilită în urma unui studiu recent. Astfel au fost stabilite profesiile cu cel mai ridicat risc de divorţ, dar şi cele în care lucrurile stau mult mai bine din acest punct de vedere.

Ştiri pe aceeaşi temă

O analiză realizată în cadrul Universităţii Radford din SUA a scos la iveală că divorţul apare mai des în rândul cuplurilor unde unul dintre parteneri profesează în anumite domenii cu risc ridicat de divorţ, aşa cum au precizat autorii cercetării pentru publicaţia The Independent.

Studiul a analizat rata divorţurilor în rândul cuplurilor căsătorite din SUA începând cu anul 2000, analiza fiind realizată în corelaţie cu ocupaţiile partenerilor.

Profesiile cu cel mai mare risc de divorţ 

Conform rezultatelor, cea mai mare rată de divorţ apare în cazul dansatorilor şi coregrafilor (43,05%), în cazul barmanilor - (38.43%), persoanelor care lucreză în domeniul masajului terapeutic (38.22%) sau în industria pariurilor (34.66%), operatorii pe maşini de extrudare (fabrici cu linii de producţie automată - 32.74%). 

Expuse riscului de divorţ sunt şi persoanele care lucrează în cazinouri (31.345%), da şi muncitorii care lucrează în fabrici de producţie alimentară sau din industria tutunului  (29.78%). Pe listă figurează şi operatorii de telefonie mobilă, cu un risc de divorţ de 29.30%.

Meseriile în care probabilitatea de divorţ este scăzută

La polul opus se află meseriile în care probabilitatea de divorţ este cea mai scăzută, cu angajaţii specializaţi în lucrul cu echipamente de telefonie şi comunicaţii, inclusiv în domeniul media, situaţi pe primul loc. Aceştia sunt urmaţi de inginerii agronomi (1.78%), optometrişti (4.01%), cei care lucrează în cadrul poliţiei de frontieră sau în cadrul Direcţiilor de Poliţie Transporturi (5.26%), persoanele care au funcţii în cadrul diverselor cleruri religioase (5.61%), directorii de companii (5.88%), inginerii de vânzări (6.61%), podiatrii - medici specialişti în îngrijirea piciorului (6.81%) şi ingierii nucleari (7.921%).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările