Primele ouă vegane au fost produse în laborator: din ce sunt făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk sunt mândre de ouăle create în laborator, mai ales că pot fi preparate în aproape tot atâtea feluri precum cele de găină FOTO Les Merveillœuse
Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk sunt mândre de ouăle create în laborator, mai ales că pot fi preparate în aproape tot atâtea feluri precum cele de găină FOTO Les Merveillœuse

Două franţuzoaice au inventat o alternativă revoluţionară, vegană pentru clasicele ouă. Les Merveillœufs, „minunatele ouă“, tocmai ce au fost create de biologii din Paris. Cele două fondatoare, Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk, au răspuns întrebărilor formulate de Euronews.

1. Care sunt ingredientele cheie ce intră în componenţa Les Merveillœufs? 

Lista completă de ingrediente este încă nedefinitivată, dar va fi dezvăluită în următoarele luni. Dar, putem spune, în compoziţie intră în primul rând produse leguminoase. Principala provocare acum este să găsim echilibrul ingredientelor pentru a crea formula perfectă.

2. Când intenţionaţi să puneţi în vânzare ouăle vegane?

Les Merveillœufs vor fi puse în vânzare imediat ce testele pe care le-am realizat vor primi undă verde, astfel încât să putem garanta că ouăle noastre sunt viabile din punct de vedere nutriţional. Planul este să începem să le comercializăm în prima jumătate a anului acesta.

3. Ouăle Les Merveillœufs pot fi gătite în aceleaşi moduri ca ouăle de găină (omletă, prăjite, fierte şi bătute spumă pentru desert)?

Ouăle pe care le propunem noi pot fi folosite exact la fel precum cele de găină, de exemplu în omletă sau ca ingrediente în alte preparate. Doar baterea spumă a albuşurilor este mai dificilă în acest moment, dar intenţionăm să rezolvăm şi această provocare.

4. Din ce este făcută coaja?

Învelişul este încă în proces de dezvoltare. Momentan discutăm cu experţi pentru a ne asigura că dezvoltăm cea mai ecologică coajă posibilă.

5. Les Merveillœufs vor putea fi produse în masă pentru a fi vândute în supermarketuri?

Da, acesta este obiectivul nostru pe termen lung - de a asigura disponibilitatea produsului pentru cât mai mulţi consumatori.

6. Ouăle Les Merveillœufs au aceeaşi cantitate de grăsimi şi proteine ​​asemeni ouălelor normale de găină?

Atât conţinutul de grăsimi, cât şi cantitatea de proteine ​​sunt uşor mai mici la ouăle vegane (cu aproximativ 10% mai puţin decât la ​​oul de găină). Consumatorii noştri sunt foarte preocupaţi de aportul lor de proteine, ​aşa că am luat acest aspect în considerare.

7. Dar profilurile nutritive sunt similare?

În afară de diferenţele pe care le-am acoperit deja, ouăle Les Merveillœufs sunt mai puţin calorice decât ouăle de găină şi conţin fibre dietetice.

8. Puteţi descrie gustul acestora?

Este complicat să descrii ce gust are în general un ou, deoarece aroma este atât de subtilă. Dar ouăle Les Merveillœufs au un gust puţin mai sulfuros.

9. Ce componentă a ouălelor a fost cel mai dificil de replicat?

Atunci când am creat ouăle Les Merveillœufs, cel mai complicat aspect a fost să ne asigurăm că pot fi folosite la gătit în acelaşi mod variat în care sunt utilizate ouăle de găină.

10. De ce este atât de dificil să găseşti un substitut dietetic pentru ouă?

Ouăle intră în componenţa a numeroase preparate, deci încercarea de a găsi un înlocuitor poate fi o provocare. Oul este, de asemenea, foarte versatil ca aliment, de aceea este greu să găseşti un substitut care să poată fi atât de flexibil.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite