Prima lună din an influenţează negativ starea de spirit a oamenilor

Prima lună din an influenţează negativ starea de spirit a oamenilor

Oamenii sunt deprimaţi la început de an

Luna ianuarie este considerată de cercetătorii britanici ca fiind cea mai grea lună din an, însă nu din cauza temperaturilor de afară, ci din cauză că are o influenţă negativă asupra stării de spirit a oamenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest lucru se întâmplă din cauza zilelor prea scurte şi a faptului că Sărbătorile de iarnă provoacă un gol în buzunare şi nu mai sunt bani pentru reducerile masive de la început de an, anunţă Daily Mail. Mai mult, luna ianuarie poate fi cea mai neplăcută pentru cupluri, deoarece apar foarte multe motive de despărţire. „Lipsa somnului ne poate face letargici şi deprimaţi. Lipsa de mişcare ne dă imperia că suntem închişi şi senzaţia că ne sufocăm. Să stăm în casă, la căldură, ne face nervoşi, iritabili şi stresaţi. Dacă adăugăm plictiseala, problemele cu banii şi timpul puţin pe care îl petrecem alături de partener vom avea reţeta perfectă pentru o ceartă şi chiar o despărţire“, spune Donna Dawson, psiholog de comportament.

Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, în luna ianuarie aproximativ 50% din persoane se întâlnesc mai rar cu prietenii, iar o treime îşi neglijează familia. Mai mult, 38% din britanici sunt deprimaţi în prima lună a anului, iar 59% spun că le este foarte greu să se trezească de dimineaţă în primele săptămâni ale anului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările