Premiile Darwin pentru prostie extremă: 90% din „câştigători“ sunt bărbaţi

Premiile Darwin
pentru prostie extremă: 90% din „câştigători“ sunt bărbaţi

Un bărbat care a încercat să jefuiască un magazin din SUA a încercat să afle de ce nu s-a descarcat arma şi a sfârşit prin a se împuşca FOTO: boards.giants.com

De la teroristul care a murit după ce şi-a deschis propria scrisoare cu bombă şi până la hoţul care a vrut să fure cablurile de oţel ale liftului în care se afla şi a căzut în gol, peste 90% din candidaţii la premiile Darwin sunt bărbaţi, potrivit unei statistici. Premiile Darwin „recompensează“ oamenii care sfârşesc tragic din cauza prostiei extreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbaţii sunt cei mai numeroşi candidaţi la premiile Darwin, acordate anual oamenilor care se pun în situaţii amuzante cu final tragic, potrivit unei statistici publicate în „British Medical Journal“. Dintre cele 318 persoane nominalizate începând cu 1994, anul în care au fost acordate primele premii Darwin, 282 au fost bărbaţi şi numai 36 femei, scrie publicaţia britanică „Daily Mail“.

Printre nominalizările demne de menţionat s-a aflat un terorist care a deschis scrisoarea cu bombă trimisă chiar de el unei alte persoane. Serviciul poştal îi returnase scrisoarea pentru că nu avea suficiente timbre, iar bărbatul se pare că a uitat de bombă şi a deschis-o fără să anticipeze finalul tragic.

Memorabil a fost şi cazul bărbatului care s-a împuşcat singur în cap încercând să-i demonstreze unui prieten că pixul-armă pe care îl cumpărase era real. Un hoţ a intrat în acest top după ce a încercat să fure cablurile de oţel ale liftului în care se afla. Deloc suprinzător, liftul a căzut în gol, iar bărbatul a murit. Topul prostiei pe 2013 a fost câştigat tot de un bărbat, un american din California care a încercat să jefuiască un magazin. James Elliot a tras cu pistolul către victima sa, dar arma nu s-a descărcat. Uimit, americanul s-a uitat pe ţeavă, ca să vadă ce s-a întâmplat cu arma. De data aceasta, pistolul a funcţionat, iar bărbatul a murit pe loc.

Inelul cu bucluc

În topul clasamentului din 2014 publicat pe site-ul darwinawards.com se află un bărbat din Londra care a ajuns la spital pentru că nu-şi mai putea scoate un inel pentru creşterea plăcerii.

Nu era pentru prima dată când medicii se confruntau cu un asemenea caz, dar aceştia au fost surprinşi să constate că inelul era din titan şi nu putea fi tăiat. Bărbatul a stat trei zile cu inelul pentru că i-a fost ruşine să meragă la spital, iar organele genitale erau grav afectate şi medicii nu au mai avut altă soluţie decât să-l castreze.

Demonstraţie de curaj

Pe locul al doilea în clasamentul prostiei extreme an au ajuns în acest an doi bărbaţi din Rotterdam, aparent în stare de ebrietate, au vrut să-şi dea reciproc o lecţie de curaj. Unul dintre ei s-a întins între şinele de tren încercând să demonstreze că acesta va trece peste el fără probleme, iar cel de-al doilea şi-a aşezat capul aproape de şine, cu corpul în exterior. Ghinionul lor a fost că vagoanele erau mai joase şi mai late decât au calculat, aşa că au sfârşit tragic.

Senzaţii tari la înălţime

Locul al treilea în topul din 2014 este deţinut de un cuplu care a căzut de la etajul şase al unei clădiri din Londra în timp ce făcea sex. Se pare că bărbatul ar fi încercat să-şi ridice partenera pe balustradă şi au căzut în gol.

Învierea eşuată

Un bărbat din satul Mubarakabad, din Pakistan, a vrut să-şi demonstreze puterile miraculoase încercând să învie un om din morţi. el nu s-a mulţumit cu o persoană deja decedată, ci a căutat printre săteni pe cineva dispus să se sacrifice pentru ca apoi să fie înviat. Un bărbat căsătorit şi cu copii, deci cu suficiente motive să-şi dorească învierea, în viziunea presupusului „sfânt“, s-a oferit voluntar. El a fost ucis şi, cum era de aşteptat, miracolul nu s-a produs, iar criminalul a ajuns după gratii.

Selfie cu elefantul

Doi bărbaţi aflaţi în Kenya s-au încumetat să facă poze selfie cu un elefant sălbatic şi au plătit cu viaţa pentru curajul lor. Iritat peste măsură, pahidermul i-a călcat în picioare. Cei doi i-ar fi atins elefantului faţa în timp ce făceau fotografiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: