Povestea tinerei care şi-a pierdut locul de muncă, iar acum conduce o companie de milioane de dolari: A fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla

Povestea tinerei care şi-a pierdut locul de muncă, iar acum conduce o companie de milioane de dolari: A fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla

Pocket Sun FOTO Daily Mail

Antreprenoarea de origine chineză Pocket Sun, în vârstă de 27 de ani, este o femeie de afaceri care deţine în prezent un imperiu de milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu câţiva ani, după ce şi-a pierdut viza din SUA, dar şi jobul în IT pe care îl avea în Chicago, tânăra a transformat „nenorocirea“ în oportunitate, hotărând să se întoarcă la şcoală, pentru a face un master în antreprenoriat.  
 
La vârsta de 24 de ani, femeia a devenit unul dintre cei mai tineri oameni din istorie care a apărut pe coperta revistei Forbes, potrivit Daily Mail. 
 
Acum în vârstă de 27 de ani, Sun conduce societatea de investiţii SoGal în valoare de milioane de dolari, care sprijină start-up-urile conduse de femei, dar şi minorităţile.
 
Antreprenoarea a împărtăşit povestea ei de succes într-un interviu pentru FEMAIL şi a dezvăluit ce aşteptări are pentru următoarea generaţie de femei în afaceri. 
 
„Când a trebuit să-mi dau demisia în Chicago, am decis să merg la master, în California de Sud, pentru a studia antreprenoriatul“, a declarat Sun pentru Daily Mail Australia.
 
'We can't afford to leave half the world behind -with SoGal, I want to represent the future and that means supporting women and minorities'
FOTO via Daily Mail
 
„În retrospectivă, pierderea unei vize a fost de fapt cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată, altfel n-aş fi găsit inspiraţia să fondez compania SoGal“, a adăugat ea. 
 
Conceptul companiei SoGal, povesteşte tânăra, a apărut ca răspuns la o problemă pe care sesizat-o în modul în care se desfăşoară afacerile moderne: „Deoarece majoritatea investitorilor sunt bărbaţi, femeile se simt uneori nedorite în spaţiul corporativ, nu sunt luate în serios. Am văzut acest lucru ca fiind o problemă, am experimentat soluţii, iar rezultatul final a fost SoGal“. 
 
„Am fost întotdeauna una dintre puţinele femei prezente la evenimentele ce ţin de noile tehnologii, iar cursurile de antreprenoriat aveau foarte puţini speakeri de sex feminin (...). Există atât de multe oportunităţi care aşteaptă să fie descoperite prin luarea în serios a oamenilor marginalizaţi“, a adăugat tânăra. 
 
„N-am făcut un scop din a apărea pe coperta Forbes, n-am avut niciun plan legat de asta, dar bănuiesc că despre asta e vorba în antreprenoriat, nu există planuri. În acel moment aveam 24 de ani, iar un editor din California m-a nominalizat; cumva comitetul de selecţie a crezut că ceea ce făceam a fost interesant“, a adăugat Sun. 
 
Compania SoGal are acum două ramuri. Prima este o firmă cu capital de risc care investeşte în start-up-uri: „Scopul nostru este de a sprijini diversitatea şi ne gândim la aceasta într-un sens larg: sex, vârstă, orientare sexuală, etnie, rasă, limbă - toate acestea contează“, spune Sun. 
 
Cea de-a doua ramură a companiei este Fundaţia SoGal, care promovează educaţia pentru femei, tineri şi minorităţi marginalizate.
 
Întrebată ce sfat le-ar oferi tinerelor femei, Sun a răspuns: „Nu subestimaţi niciodată puterea ideilor voastre şi a gândirii voastre – concentraţi-vă asupra voastră şi gândiţi-vă la brand şi reputaţie“.
 
„Ar trebui să te gândeşti tot timpul să reuşeşti pe cont propriu, realizând ceva singur. Cred cu tărie că cele mai bune idei nu pot fi generate într-un mediu unde sunteţi subevaluat sau subapreciat. Luaţi-vă timp să vă daţi seama la ce sunteţi buni - puteţi face orice, odată ce veţi lua decizia să vă urmaţi visele“, a adăugat femeia de afaceri. 

Până în prezent, SoGal Ventures a investit în peste 50 de companii, împreună cu fondatori de clasă mondială din Statele Unite, Asia-Pacific şi Europa. 
 
„SoGal este un mod de a gândi, este un imperiu - sper că putem aduce schimbări în fiecare industrie, astfel încât generaţiile viitoare să poată face afaceri în mod diferit“, a spus tânăra. 
 
Vorbind despre compania SoGal, CEO-ul StartCon Cheryl Mack a spus: „Pocket Sun este o sursă de inspiraţie. Povestea ei este despre curaj, ingeniozitate şi determinare. A ajutat în a le arăta femeilor de pretutindeni că au puterea de a crea şi de a inova, de a schimba mediul de afaceri“. 
 
To date, SoGal Ventures has invested in more than 50 startups worldwide
FOTO via Daily Mail 
citeste totul despre: