Povestea băiatului care la 12 ani a urmat un tratament de schimbare a sexului, dar s-a răzgândit doi ani mai târziu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Mitchell FOTO captură video
Patrick Mitchell FOTO captură video

Un adolescent din Australia, care s-a decis să-şi schimbe sexul şi care a recurs, sprjinit de mama lui, la un tratament hormonal, s-a răzgândit după doi ani. Acum, la 14 ani, băiatul povesteşte, într-un interviu pentru „60 Minutes“, ce a însemnat pentru el tranziţia dintre sexe.

La doar 12 ani, Patrick Mitchell din Australia şi-a implorat mama să-l ajute să-şi schimbe sexul cu ajutorul unui tratament cu hormoni, după ce doctorii l-au diagnosticat cu gender dysphoria (n.r- tulburare de identitate de gen) – care se defineşte prin prezenţa la o persoană a unor sentimente puternice, persistente, de identificare cu sexul opus şi prezenţa unui disconfort faţă de propriul sex, scrie The Independent. 

„Îţi doreşti să poţi schimba totul în legătură cu corpul tău. Vezi o fată pe stradă şi pur şi simplu îţi spui «mi-aş dori să fiu şi eu aşa»“, a declarat Mitchell pentru „60 Minutes“. 

image

Patrick Mitchell 

După ce băiatul, susţinut de mama lui, a căutat ajutor de specialitate, iar medicii l-au sfătuit că este alegerea corectă, tânărul a început transformarea. Şi-a lăsat părul să crească şi a început să urmeze un tratament cu estrogen, datorită căruia au început să-i crească sânii. După doi ani, însă, Mitchell nu a mai fost sigur că este ceea ce-şi doreşte cu adevărat, iar lupta pentru identificarea propriului gen a reînceput. 

La începutul anului 2017, profesorii de la şcoala unde adolescentul învăţa au început să i se adreseze precum unei fete, ceea ce l-a determinat pe Mitchell să se întrebe dacă a luat decizia corectă. 

„Am început să-mi dau seama că mă simt, de fapt, confortabil în propriul meu corp. Cu fiecare zi care trecea mă simţeam mai bine“, a povestit adolescentul. 

Drept consecinţă, Mitchel s-a confesat mamei sale căreia i-a explicat că vrea să redevină băiat. 

„M-a privit în ochi şi mi-a spus: «Nu mai sunt sigur că sunt fat㻓, povesteşte femeia. 

Acum, pentru a stopa transformarea, băiatul a încetat să mai ia tratamentul cu hormoni şi este pe cale de a suferi o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea sânilor, ceea ce va reprezenta pasul final către a redeveni aşa cum a fost: băiat. 

   

image

Patrick Mitchell după tratamentul cu hormoni 

În reportajul „60 Minutes“, mama băiatului povesteşte prin ce a trecut fiul său, încă de la vârsta de 12 ani, când a fost, într-un final, diagnosticat cu tulburare de identitate de gen. 

Astfel, Mitchell, care s-a mutat cu mama sa în Marea Britanie, unde va începe o viaţă nouă şi va urma cursurile unei şcoli din Londra, a trecut prin depresii şi stări de anxietate accentuate şi chiar atacuri de panică, înainte să înceapă procesul de tranziţie.  

„Am ascuns toate cuţitele din casă. Obişnuiam să dorm pe podea, lângă el, în dormitorul lui. Îmi spunea că dacă nu îl voi înţelege, va fugi de acasă şi va căuta ajutor în altă parte. Alteori, îmi spunea chiar că se va sinucide“, povesteşte mama lui Mitchell. 

Femeia şi-a înţeles copilul şi l-a sprijinit în lupta sa pentru a-şi da seama cine este cu adevărat. „După ce a început tratamentul, trăsăturile feţei au început să i se schimbe. Pielea lui devenea mai netedă. Au început să-i crească sânii“, povesteşte femeia. 

Acum, prin reportajul „60 Minutes“, femeia speră să atragă atenţia asupra tulburării identităţii de gen şi să-i ajute, prin mărturia sa, şi pe alţi părinţi aflaţi în situaţii asemănătoare. În plus, susţine femeia, este foarte important sprijinul venit din partea părinţilor, căci diagnosticul vine cu o serie de tulburări mentale, precum depresie şi anxietate, care duc, uneori, la gesturi extreme, precum sinuciderea. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite